Kačerginės trasoje avariją patyrė garsus šalies motociklininkas, jo būklė – sunki – Kas vyksta Kaune

Kačerginės trasoje avariją patyrė garsus šalies motociklininkas, jo būklė – sunki

tv3.lt 2024/05/08 16:01
Šarūnas Pladas / LMSF nuotr.

Lietuvos motociklų sporto federacija skelbia, kad avariją treniruotės metu patyrė Lietuvos plento žiedo čempionas Šarūnas Pladas.

„Vakar treniruotės metu Nemuno žiedo trasoje krito plento žiedo čempionas Šarūnas Pladas. Jis išvežtas su greitąja į Kauno klinikas, šiuo metu gydomas. Šarūnai, esame mintimis su tavimi, būk toks pats stiprus ir nenugalimas kaip ir varžybų metu. Labai palaikome tave ir visą tavo šeimą“, – rašoma federacijos „Facebook“ puslapyje.

Sportininkas lenktynių trasoje nesuvaldė savadarbio motociklo, po nelaimės buvo išvežtas į ligoninę ir gydomas intensyvios terapijos skyriuje. Spėjama, kad avarija galėjo įvykti dėl techninio gedimo, nes ji įvyko žiedo tiesiojoje.

Šarūnas Pladas / asm. archyvo nuotr.

„Sporte būna kritimų. Tad taip ir įvyko, kad mūsų geriausias sportininkas ir geriausias visose Baltijos šalyse Šarūnas Pladas smarkiai krito trasoje ir susižalojo. Situacija šiuo metu prasta. Galima sakyti, kad būklė sunki, bet stabili“, – portalui tv3.lt sakė Lietuvos motociklų sporto federacijos prezidentė Giedrė Leskauskienė.

Š. Pladui priklauso „Nemuno žiedo“ ir Latvijos „Bikernieki“ žiedo greičio rekordai (600cc klasėjė). Jis taip pat yra pirmas Baltijos šalių atstovas, dalyvavęs Pasaulio plento žiedo lenktynių čempionate 2015 m. Ispanijoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA