Antrąją išankstinio balsavimo dieną balsavo dar daugiau žmonių – Kas vyksta Kaune

Antrąją išankstinio balsavimo dieną balsavo dar daugiau žmonių

Išankstiniame balsavime balsavo V. Matijošaitis

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) skelbia, kad per dvi išankstinio balsavimo dienas rinkdami Respublikos Prezidentą ir spręsdami referendume dėl pilietybės išsaugojimo, iki 20 valandos vakaro jau balsavo daugiau kaip 91 tūkstantis rinkėjų.

„Dėl itin didelio rinkėjų aktyvumo, dalyje balsavimo vietų ir po 20 valandos yra nusidriekusios eilės. Tokiais atvejais rinkimų komisija užfiksuoja eilės pabaigą ir visiems į eilė iki 20 valandos atvykusiems rinkėjams yra leidžiama balsuoti. Todėl esame labai dėkingi rinkėjams už kantrybę ir supratingumą”, – situaciją komentavo VRK pirmininkė Lina Petronienė.

VRK duomenimis, tai yra 3,82 procento nuo bendro visų Lietuvoje balsuojančių rinkėjų skaičiaus.

Per dvi išankstinio balsavimo dienas didžiausią aktyvumą rodo Neringos savivaldybėje gyvenamąją vietą deklaravę asmenys. Jų balsavimo aktyvumas perkopė 18 proc.

Aktyviai balsuojama ir Birštone, Ignalinos bei Varėnos rajone, rajone, čia balsuoti atvyko daugiau kaip 7 proc. rinkėjų.

Pasyviausi kol kas yra Šalčininkų, Šiaulių, Vilniaus, Kauno ir Kretingos rajonų rinkėjai. Rinkėjų aktyvumas čia dar nesiekia 2,5 proc.

Trečiadienį taip pat pradėtas organizuoti balsavimas ligoninėse, socialinės globos ir rūpybos įstaigose, kariuomenės vienetuose ir bausmių atlikimo vietose, kur į balsavimo vietas dėl pagrįstų priežasčių negalintiems atvykti rinkėjams sudaromos sąlygos balsuoti jų buvimo vietose. Šiose įstaigose iš viso jau balsavo 7265 rinkėjai.

Balsavimas iš anksto tęsiasi, jis truks iki gegužės 9 d. 20 val. vakaro. Balsuoti išankstinėmis dienomis rinkėjai gali nuo 7 val. ryto iki 20 val. vakaro.

Rinkėjai gali balsuoti bet kurioje išankstinio balsavimo vietoje, nepriklausomai nuo to, kur jie yra deklaravę gyvenamąją vietą.

Primename, jog Kaune iš anksto balsuoti galima Vytauto Didžiojo universitete (S. Daukanto g. 28) ir Kauno rajono savivaldybės administracijos pastate (Savanorių pr. 371). Dėl vykdomų karinių pratybų iš anksto balsuoti Kauno miesto savivaldybės pastate galimybės nėra.

VRK primena, kad rinkėjams einant balsuoti, reikia turėti tik asmens dokumentą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA