Už viešoje erdvėje išspjautus bjaurius žodžius kaunietei gresia rimti nemalonumai | Kas vyksta Kaune

Už viešoje erdvėje išspjautus bjaurius žodžius kaunietei gresia rimti nemalonumai

Asociatyvi / V. Sidabro nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Kauno apskr. VPK) policijos pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą, kurio metu kaunietė po viena straipsnio publikacija parašė žmonių grupę įžeidžiantį komentarą.

Į Kauno apskr. VPK policijos pareigūnų akiratį 46 metų amžiaus moteris pateko po to, kai praėjusių metų rugsėjo mėnesį, nepagalvojusi apie ateityje iškilsiančius rimtus nemalonumus ir problemas, vedina emocijomis, kurios ją užplūdo perskaičius straipsnį viename internetiniame naujienų portale, pasivadinusi slapyvardžiu, parašė žmonių grupę įžeidžiantį komentarą.

Kaip rašoma Kauno apskr. VPK pranešime žiniasklaidai, ikiteisminio tyrimo metu nustatyta ne tik komentarą parašiusios moters tapatybė, bet ir tai, jog tokiu komentaru kaunietė viešai tyčiojosi, niekino bei kurstė fiziškai susidoroti su žmonių grupe ar jai priklausančiu asmeniu dėl seksualinės orientacijos. Moteris iki šiol nebuvo žinoma policijos pareigūnams.

Dėl šio įvykio Kauno apskr. VPK Kauno miesto Dainavos policijos komisariate baigtas ikiteisminis tyrimas dėl kurstymo prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 170 str. 3 d. Už tai gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Tyrimą organizavo ir jam vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 1-ojo skyriaus prokurorai.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad praėjusių metų rugsėjo 4 dieną pirmą kartą Kauno istorijoje vyko seksualinių mažumų atstovų eitynės „Kaunas Pride“. Eitynės sulaukė nemažai visuomenės pasipriešinimo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA