Prie „Megos“ visą savaitgalį bus renkama humanitarinė parama Charkivo miestui | Kas vyksta Kaune

Prie „Megos“ visą savaitgalį bus renkama humanitarinė parama Charkivo miestui

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Trims miestams-partneriams Ukrainoje paramą telkusi Kauno savivaldybė tolesnę pagalbą koncentruos labiausiai apgultam ir nukentėjusiam miestui-partneriui – Charkivui. Kauniečiai kviečiami prisidėti prie humanitarinės siuntos būtiniausiais daiktais ir pinigine auka. Priešakinėse linijose atsidūrę, žiaurias Rusijos atakas išgyvenantys charkiviečiai bei kariai stokoja maisto, higienos ir švaros priemonių, ligoninėms trūksta medikamentų.

Atsiliepė į charkiviečių prašymą

„Šimtams sužeistųjų ligoninėse, slėptuvėse nuo bombardavimo besiglaudžiantiems civiliams reikia gydymo ir pragyvenimo priemonių. Prašome humanitarinės pagalbos Charkivui, kad galėtume stabilizuoti padėtį ir išgyventi. Iš anksto dėkoju už jūsų palaikymą šiuo sunkiu metu, kuomet visi mes kovojame už savo laisvę ir gyvybes”, – rašė Charkivo meras Ihor O. Terekhov Kauno miesto vadovams adresuotame laiške.

Kaip nurodo Kauno miesto savivaldybė pranešime spaudai, balandžio 23–24 dienomis nuo 10 iki 20 val. greta prekybos ir laisvalaikio centro „Mega” (Islandijos pl. 32) rengiama paramos akcija. Automobilių stovėjimo aikštelėje, ties „Rimi” įėjimu, geradarių lauks autobusai ir savanoriai. Visa pagalba renkama vadovaujantis pateiktu sąrašu.

Čia iš kauniečių bus priimamos sauskelnės vaikams ir suaugusiems, intymios higienos priemonės, asmeninės švaros bei tualetiniai reikmenys, taip pat valikliai, plovikliai, skalbikliai.

Maistą ir medikamentų neprašys

Savivaldybė savo ruožtu vykdo centralizuotus stambesnius pirkimus: vilkikai bus užpildyti tvarsliava, vaistais ir kitais medikamentais, konservais bei kitokiais ilgo galiojimo produktais, taip pat gyvūnų maisto atsargomis.

Šios prekės bus įsigyjamos iš karto dideliais kiekiais – paletėmis. Parama maistu ir vaistais nebus renkama, tačiau galintys prisidėti kauniečiai kviečiami pervesti piniginę paramą į specialiąją sąskaitą: LT594010042500388593 (Luminor Bank AS Lietuvos skyrius). Gavėjas – Kauno miesto savivaldybės administracija; mokėjimo paskirtis: PARAMA UKRAINAI.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA