Patarimai tėvams: moksleiviui tinkanti ir patinkanti lova | Kas vyksta Kaune

Patarimai tėvams: moksleiviui tinkanti ir patinkanti lova

Įvairios lovos / Organizatorių nuotr.

Išrinkti miegamojo lovą jau mokyklą lankančiam vaikui yra gana keblus uždavinys, mat tenka ieškoti tokio modelio, kuris atitiktų jaunuolio poreikius bei derėtų ne tik miegamojo funkciją turinčiame jo kambaryje. Lova jaunuolio kambaryje išties dažnai atlieka ne vieną funkciją – joje ne tik ilsimasi naktimis, bet ir patogiai įsitaisius skaitomos knygos, naršoma internete, o taip pat pakviečiami prisėsti ir besisvečiuojantys draugai. Taigi, kokiam lovos modeliui teikti pirmenybę, kad ši būtų patogi, funkcionali ir vaikui patinkančio dizaino?

Dviaukštė lova – kompaktiškas ir funkcionalus sprendimas

Dviaukštė lova yra populiarus pasirinkimas, kai vienu kambariu dalijasi keletas vaikų. Toks variantas leidžia sutaupyti nemažai vietos. Dar funkcionalesnės yra dviaukštės lovos su stalčiumi, kuriame patogu laikyti įvairius rečiau naudojamus vaikų daiktus. Tokia lova taip pat sudaro sąlygas kambariu besidalinantiems vaikams sukurti bent nedideles privačias erdves, kurias galima dekoruoti užuolaidomis bei širdžiai mielais aksesuarais.

Neskubėkite numoti ranka, jei vienturtis ar atskirą kambarį turintis vaikas vis pasvajoja apie dviaukštę lovą.

Galima rasti itin patrauklių paaukštintų lovų modelių, kurių apatinėje dalyje palikta vietos rašomajam stalui arba nedidelei sofutei. Tokia lova išpildys vaiko svajonę miegoti antrame lovos aukšte, o tuo pačiu leis patogiai suorganizuoti kambario erdvę, kurioje atsiras ir darbo arba poilsio zona.

Vaikiška lova / Organizatorių nuotr.

Jaunuolio lovos su porankiu

Patrauklaus dizaino tachtos yra ganėtinai kompaktiškos, tačiau tuo pačiu itin funkcionalios. Būtent dėl šių savybių tokio modelio lovos dažnai perkamos ūgtelėjusiems vaikams. Tokia lova tampa tarsi kompromisiniu variantu, sklandžiai suderinančiu sofos ir lovos paskirtis.

Pasirinkus modelį su pakėlimo mechanizmu ir erdvia niša įvairių daiktų pasidėjimui, atsiras papildomos vietos dienos metu laikyti patalynę. Dieną patalus pakeitus pagalvėlėmis tachta pavirs į jaukų laisvalaikio ir poilsio kampelį, kuriame patogiai jausis ne tik vaikas, bet ir į svečius užsukę jo draugai.

Tachtos tipo lovų pasirinkimas dabar itin platus, todėl neiškils problemų randant tinkamo dydžio ir moksleiviui patinkančio dizaino modelį. Tai gali būti ir minimalistinio stiliaus lova su patvariais mediniais porankiais, o taip pat prabangiai atrodanti lova su aksomo audiniu aptrauktu galvūgaliu bei šonine atrama. Belieka įvertinti vaiko poreikius, kambario stilių, o taip pat ir finansines galimybes.

Vaikiška lova / Organizatorių nuotr.

Kompaktiška viengulė lova

Jei vaiko kambarys yra pakankamai erdvus ir nėra poreikio sukti galvos, kaip jame sutalpinti poilsio, darbo bei laisvalaikio zonas, verta pagalvoti apie patogią viengulę lovą. Suprantama, kad 140 cm ar 160 cm pločio lovoje būtų užtikrintas maksimalus komfortas ne tik ūgtelėjusiam vaikui, bet ir paaugliui ar jaunuoliui.

Šį variantą verta apsvarstyti ir tokiu atveju, jei kambarys nėra itin erdvus, tačiau įvairių veiklų turintis vaikas jame praleidžia nedaug laiko ir teikia prioritetą patogiam poilsiui. Taip pat verta turėti omenyje, kad patogi lova sėkmingai tarnautų iki pat to meto, kai jaunuolis priimtų sprendimą kurti savo gyvenimą nebe tėvų namuose.

Renkant miegamojo lovą „Tik Baldai“ internetinėje parduotuvėje ūgtelėjusiam vaikui verta prisiminti, kad ieškote baldo besiformuojančiai asmenybei, kuri siekia savarankiškai kurti savo erdvę. Daugeliui paauglių tėvų yra puikiai pažįstama nuostaba dėl nebūtinai labai racionalių atžalos pasirinkimų, vis tik, būtų neapdairu varžyti vaiko saviraiškos laisvę bent jau savo kambario ribose, todėl į tinkamiausio lovos modelio paieškas svarbu įtraukti ir patį vaiką.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA