Kauniečių kuriamas startuolis sulaukė beveik 10 mln. dolerių investicijos | Kas vyksta Kaune

Kauniečių kuriamas startuolis sulaukė beveik 10 mln. dolerių investicijos

Lietuvos startuolis „CGTrader“, tapęs didžiausia 3D modelių prekybos platforma pasaulyje, pritraukė 9.5 milijonų dolerių dydžio investiciją. B serijos investicijų etape, kurį vedė suomių rizikos kapitalo fondo „Evli Growth Partners“ atstovai, į startuolį pakartotinai investavo „Karma Ventures“ ir „LVV Group“.

Investuotojas Mikael Hed, kurio vadovaujama kompanija „Rovio“ pasauliui pristatė fenomenu tapusį žaidimą „Angry Birds“, investavo į startuolį tiesiogiai ir tapo valdybos pirmininku. Gauta investicija padės „CGTrader“ augti dar sparčiau – per 2021-uosius planuojama dvigubai išauginti darbuotojų skaičių, rašoma startuolio pranešime žiniasklaidai.

Semsis patirties iš „Angry Birds“ kūrėjų

Suomių kapitalo „Evli Growth Partners“ (EGP) fondo atstovai teigia jau seniau stebėję sparčiai augantį ir puikius rezultatus demonstruojantį startuolį. Be 3D modelių prekybos, „CGTrader“ taip pat siūlo 3D vizualizacijų ir papildytosios realybės (angl. augmented reality) sprendimus e-komercijai, kuriuos vartotojai gali lengvai valdyti „CGTrader ARsenal“ platformoje. Sėkmingas pastarosios krypties augimas ir lėmė investuotojų apsisprendimą.

„CGTrader“ valdyboje EGP atstovaus M. Hed, buvęs startuolio „Rovio“, pasauliui pristačiusio legendinį žaidimą „Angry Birds“, vadovas. Mikael vedamas „Rovio“ milžiniško populiarumo susilaukė 2009-aisiais, pritraukdamas milijonus naujų žaidimo „Angry Birds“ vartotojų. Žaidimų kompanija greitai tapo vienu sparčiausiai augančių startuolių pasaulyje.

„Spartus augimas ir tarptautinis žinomumas, kurio susilaukė „Rovio“, yra puiki sėkmės istorija, kurią viliamės pakartoti ir mes. Tikime, kad Mikael atsinešama patirtis padės augti ir duos daug vertingų žinių“, – teigia įmonės vadovė Dalia Lašaitė-Kamantauskė.

Dalia Lašaitė-Kamantauskė / „CGTrader“ nuotr.

„Turėdami daugiau nei milijono 3D modelių asortimentą savo platformoje, „CGTrader“ lyderiauja 3D turinio tiekime kompiuterinių žaidimų, architektūros ir panašiose industrijose, kur 3D turinys yra gyvybiškai svarbus. Pritraukę beveik keturis milijonus dizainerių ir išvystę patikimą technologiją, „CGTrader“ turi konkurencinį pranašumą ir jau dabar sėkmingai padeda įmonėms pereiti nuo tradicinės fotografijos prie 3D vizualizacijų ir papildytosios realybės. Mus sužavėjo komandos ateities vizija, gebėjimas efektyviai valdyti procesus bei pritrauktų klientų dydis. Džiaugiuosi dirbdamas su tokia talentinga komanda ir sėkmingai augančia kompanija“, – teigia investuotojas M. Hed.

Pandemijos metu – ženkliai išaugęs susidomėjimas 3D technologija

Paklausta apie verslo iššūkius pandemijos metu, D. Lašaitė-Kamantauskė atvira: „Savo 3D ir papildytosios realybės platformoje „CGTrader ARsenal“ siūlome technologinius sprendimus e-komercijai, o šiai stipriai suklestėjus pandemijos metu, susidomėjimas 3D sprendimais išaugo kelis kartus. Dėl karantino suvaržymų, prekyba turėjo sparčiai skaitmenizuotis ir pasiūlyti kuo geresnę apsipirkimo patirtį savo klientams.

3D technologijų ir papildytosios realybės dėka, vartotojai gali geriau pažinti produktus ir virtualiai juos apžiūrėti savo erdvėje, realiu dydžiu. Tokiu būdu sukuriama interaktyvi apsipirkimo patirtis, padedanti vartotojui suprasti ar ketinamas įsigyti daiktas, pavyzdžiui, tam tikras baldas, tiks prie dabartinio interjero ir/ar yra tinkamo dydžio statyti pasirinktoje vietoje. Negalint fiziškai apžiūrėti prekių, ši technologija tapo puikia alternatyva, padedančia vartotojui išsirinkti tinkamiausią prekę.

Siekdami suteikti kompanijoms dar patogesnį ir lengvesnį 3D ir papildytosios realybės sprendimų valdymą, šių metų pradžioje pristatėme nemokamą „CGTrader ARsenal“ platformos versiją. Vartotojai gali lengvai užsakyti ir valdyti 3D modeliavimo, kompiuterinės grafikos nuotraukų, 3D ir papildytosios realybės sprendimus bei saugiai laikyti savo skaitmeninius failus debesijoje. Dabar 3D sprendimai lengvai pasiekiami įvairių dydžių įmonėms“.

Dvigubins komandą

„CGTrader“ planuoja panaudoti gautas lėšas komandos plėtrai – per 2021 įmonė pasiūlys 70 naujų darbo vietų, Lietuvoje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose, taip padvigubindama įmonės darbuotojų skaičių. Didžiausias numatomas komandos plėtimas – IT ir 3D specialistų komandose.

„Šie metai mums bus neeiliniai – komanda augs daugiau nei dvigubai, jau pradėjome intensyvią naujų talentų paiešką ir tikimės visą komandą surinkti per pirmąjį metų pusmetį“, – teigia įmonės vadovė.

„CGTrader“ įžengė į spartų startuolio augimo etapą, kuriame dabar svarbiausia išlaikyti lyderio pozicijas 3D turinio prekyboje ir toliau sėkmingai kurti produktų vizualizacijos sprendimus e-komercijai. Kompanija taip pat investuos į dirbtiniu intelektu paremtą 3D modeliavimo proceso tobulinimą.

Šiuo metu įmonėje dirba 76 specialistai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA