LSMU Kauno ligoninėje stabdoma dalis planinių paslaugų | Kas vyksta Kaune

LSMU Kauno ligoninėje stabdoma dalis planinių paslaugų

Asociatyvi / DELFI / D. Pipo nuotr.

Daugėjant koronavirusų užsikrėtusių pacientų, kuriems reikalinga medikų pagalba, LSMU Kauno ligoninė penktadienį pranešė didinanti COVID-19 pacientams skirtų lovų skaičių ir stabdanti kai kurių paslaugų teikimą.

„LSMU Kauno ligoninės Infekcinių ligų skyriuje jau turime 120 pacientų. Daugiau galimybių plėstis penkių aukštų korpuse neturime galimybių, o personalas ten sunkiai pluša devynis mėnesius“, – „Facebook“ paskyroje pranešė ligoninės atstovai.

„LSMU ligoninės Kauno klinikų regiono valdymo grupės sprendimu, COVID-19 pacientams skirtų lovų skaičių iki 160 turėjome padidinti lapkričio 9 d. Tačiau matydami COVID-19 pacientų gausėjimą patys ankstiname šią datą ir laikinai stabdome stacionarių terapinių paslaugų teikimą Josvainių g. 2 padalinyje. Jame COVID-19 pacientams numatėme 30 lovų“, – praneša ligoninė.

Sunkiausiems COVID-19 ligoniams, kaip pranešama, bus paskiriamas visas Intensyvios terapijos ir reanimacijos skyrius Josvainių g. 2. su 16 lovų.

„Josvainių g. 2 toliau teikiame ambulatorines paslaugas Konsultacinėje bei Odos ir venerinių ligų poliklinikose. Priimame gimdyves Akušerijos ginekologijos skyriuje, kuris įsikūręs atskirame korpuse. Skyriuje sustabdytos tik planinės ginekologinės operacijos – jos atliekamos P. Mažylio gimdymo namuose ir Krikščioniškuosiuose gimdymo namuose“, – rašoma pranešime.

Ligoninė taip pat praneša apie pokyčius kituose Josvainių g. skyriuose – neurologijos skyriuje veikia izoliacinės palatos karščiuojantiems ligoniams, kurie laukia COVID-19 testų rezultatų. Josvainių g. 2 padalinyje laikinai neveiks Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyrius.

Urologijos ir Chirurgijos skyriuose numatyta chirurginė medicinos pagalba tik COVID-19 ligoniams. Josvainių g. 2 Priėmimo ir skubios pagalbos skyriuje priimami COVID-19 ligoniai, Baltijos g. 120 – pacientai, kuriems yra stiprus įtariamas dėl COVID-19 (karščiuojantys ir turinčių respiracinių simptomų).

Toliau teikiamos planinės ir skubios medicinos paslaugos LSMU Kauno ligoninės padaliniuose Laisvės al. 17, Hipodromo g. 13. bei kituose padaliniuose.

Akušerijos ir ginekologijos padaliniuose – Krikščioniškuosiuose gimdymo namuose, P.Mažylio gimdymo namuose, Akušerijos ginekologijos skyriuje Josvainių g. 2 su gimdyve leidžiama pasilikti lydinčiam asmeniui. Ir gimdyvė, ir lydintis asmuo testuojami dėl COVID-19, jei jiems nėra atliktas ne senesnis nei 72 val. testas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA