Kaune vykusiame „Change4Future“ akceleratoriuje pasidalijo socialinio verslo subtilybėmis | Kas vyksta Kaune

Kaune vykusiame „Change4Future“ akceleratoriuje pasidalijo socialinio verslo subtilybėmis

Agnė Juškėnaitė 2020/10/21 20:22
Organizatorių nuotr.

Ankstyvą šeštadienio rytą spalvingose „Kaunas Coding School“ patalpose susirinko aktyviausi Kauno regiono socialinio verslo startuoliai. Čia vyko tarpinis „Change4Future“ socialinio verslo akseleratoriaus etapas, kurio metu buvo ne tik aptartas startuolių progresas, bet ir pasidalinta naudingomis žiniomis apie tai, kaip (su)valdyti socialinį verslą.

Paskaitą šia tema vedęs Vyr. Ekspertas Darius Samuolis teigė besitikintis, kad jo paskaitos auditorija išgirdo ne tik „socialinį“ verslo aspektą, bet ir praplėtė suvokimą apie „verslo“ pusę socialiniame versle. Daugiau apie renginį bei jo metu vykusią paskaitą galite sužinoti video siužete.

[galerija kiek=”16″]

Na, o kaip gi vis dėlto (su)valdyti tą socialinį verslą? Savo patarimais dalinasi „Change4Future” akceleratoriaus ekspertai bei „ChangeMakers’ON” įkūrėja ir vadovė Simona Šimulytė.

Sukurkite našią aplinką, kurioje jūsų komanda noriai dirbtų.

Tinkamai bei pozityviai kuriama darbo aplinka – tai itin svarbus socialinio verslo aspektas, siekiant išlaikyti ne tik smagią atmosferą darbe, bet ir aukštą produktyvumą, kūrybiškumą bei darbo našumą.

Suburkite talentų komandą.

Aplink save ir savo idėją drąsiai burkite kompetetingus, didelę patirtį turinčius savo srities ekspertus iš įvairių, jūsų verslui aktualių sričių. Nebijokite kviesti savo bendraminčių tapti bendra įkūrėjais bei akcininkais, apsupkite save tokiais žmonėmis, kokie geriausiai tinka jūsų socialinio verslo idėjai.

Pasidalinkite atsakomybes.

Viena didžiausių pradedančiųjų socialinių verslininkų klaidų yra noras viską padaryti patiems. Kad ir kokia svajinga gali atrodyti žmogaus-orkestro idėja, tai dažniausiai baigiasi perdegimu ir nepasiektomis svajonėmis. Atsipalaiduokite, paskirstykite darbus bei atsakomybes ir netruksite pamatysite, kad ne tik jūs galite puikiai atlikti tai, kas yra reikalinga našiam socialinės idėjos tobulėjimui.

Sukurkite sėkmės strategiją.

Sėkminga socialinio verslo ateitis stipriai priklauso nuo to, kiek atviras jo kūrėjas yra su savo komanda, kai kalba pasisuka apie sėkmės strategiją. Kuo ši aiškesnė, tvirtesnė bei ilgalaikiška, tuo didesnė tikimybė, kad sukursite ne tik gražią verslo idėją, bet užtikrintą, ilgalaikę darbo vietą sau bei kitiems. Nepamirškite – niekas nėra nepakeičiamas…

Padėkite savo komandai tobulėti.

Pasaulis niekuomet nesustoja suktis bei tobulėti – nesustokite ir jūs! Puoselėkite savo komandos įgūdžius bei sugebėjimus. Rūpinkitės jų kompetencija, skatinkite ją auginti, įgauti naujų įgūdžių. Tobulų komandų gal ir nebūna, tačiau tokiomis visuomet galima tapti!

„Change4Future” Socialinio verslo akseleratorius skirtas jau turintiems tvarų socialinio verslo modelį arba minimalaus gyvybingumo produktą asmenims ir komandoms. Akseleratoriaus metu dalyvius 6 mėnesius konsultuos įvairių sričių ekspertai, padėsiantis įsitvirtinti rinkoje, taip pat bus galimybė įsigyti socialiniam verslui vystyti reikalingos įrangos.

Akceleratoriuje dalyvauti yra kviečiami tik paraiškas pateikę bei komisijos atrinkti dalyviai. Tačiau nenuleiskite nosies, jei norite dalyvauti ir jūs – sekite naujienas arba užsukite į artimiausią „Change4Future” renginį ir pasinaudokite proga apsispręsti dėl galimybės dalyvauti antrajame socialinio verslo akceleratoriaus etape, kurį yra planuojama skelbti iš karto po naujųjų metų! Norėdami sužinoti daugiau informacijos galite apsilankyti „Change4Future” internetiniuose namuose.

Socialinio verslo akceleratoriaus komanda bei dalyviai nuoširdžiai dėkoja mūsų draugams, be kurių šis projektas taip sklandžiai nevyktų: „Kas Vyksta Kaune”, „Hostinger”, „Zyro”, „Crozzant”, „Paysera”, „Emotika”, „Startup Lithuania”, „Kauno Startuoliai” bei, be abejo, „ChangeMakers’ON”.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA