Savaitgalį policija skyrė pirmas baudas kaukių nedėvintiems gyventojams | Kas vyksta Kaune

Savaitgalį policija skyrė pirmas baudas kaukių nedėvintiems gyventojams

BNS / Sniegė Balčiūnaitė 2020/08/02 17:35
Asociatyvi / E. Šostakaitės nuotr.

Savaitgalį, įsigaliojus prievolei viešajame transporte, prekybos bei laisvalaikio ir pramogų vietose dėvėti kaukes, policija už šio reikalavimo nepaisymą nubaudė daugiau negu dvi dešimtis žmonių.

Kiek iš viso pranešimų apie nedėvėjusius veido apsaugos priemonių gyventojus gauta, paaiškės pirmadienį.

Didžiųjų prekybos tinklų atstovai sako, kad dauguma pirkėjų paisė naujos tvarkos, didelių incidentų nebuvo, o kaukių pardavimai kai kur išaugo kelis kartus.

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Revita Janavičiūtė BNS pranešė, kad šeštadienį buvo surašyti 23 administracinių nusižengimų protokolai dėl apsaugos priemonių dėvėjimo reikalavimų nepaisymo.

„Gal buvo ir daugiau pranešimų, bet žmonės buvo tik įspėti, o ne nubausti“, – sakė R. Janavičiūtė.

Prekybininkai sako, kad dauguma pirkėjų reikalavimo dėvėti kaukes laikėsi.

Prekybos tinklo „Rimi“ atstovė Renata Keršienė BNS nurodė, kad kai kuriems pirkėjams vis tik reikėjo priminti, kad užsidėtų kaukę.

„Užtenka tik užsiminti: didžioji dauguma pirkėjų turi veido kaukes ir jas užsideda arba čia pat informacijos kasose ar šalia esančiose vaistinėse įsigyja“, – teigė ji.

Pasak R. Keršienės, „Rimi“ parduotuvėse pasitaikė tik keli atvejai, kai kaukių neturintys žmonės, kurių buvo paprašyta jomis pasirūpinti, nusprendė geriau iš viso neapsipirkti – jie tiesiog išėjo iš parduotuvės.

Taip pat keli pirkėjai bandė sumaniai išspręsti situaciją ir veidą pridengti švarku ar megztiniu, tačiau atkreipus dėmesį, kad toks sprendimas nėra tinkamas, įsigijo apsaugos priemonių.

„Pirmoji diena įsigaliojus reikalavimui prekybos centruose dėvėti veido kaukes praėjo sklandžiai, incidentų ar nesklandumų neužfiksavome“, – BNS nurodė „Maximos“ komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

„Norfos“ atstovas spaudai Darius Ryliškis BNS pranešė, kas savaitgalį kaukių pardavimai išaugo daugiau kaip dvigubai lyginant, pavyzdžiui, su šiuo antradieniu.

Jo žiniomis, jokių incidentų, susijusių su kaukių nedėvėjimu, „Norfos“ parduotuvėse nebuvo.

Nuo šeštadienio privalomas kaukių dėvėjimas grąžintas parduotuvėse, oro uostuose, viešajame transporte, laisvalaikio ir pramogų vietose, paslaugas teikiančiose valstybės ir savivaldybių institucijose, įstaigose ir įmonėse. Už šio reikalavimo nesilaikantiems grės piniginės baudos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA