Į Kauno „Žalgirio“ komandos gretas sugrįžo T. Dimša | Kas vyksta Kaune

Į Kauno „Žalgirio“ komandos gretas sugrįžo T. Dimša

Video stop kardas

Kitam sezonui besiruošiantis Kauno „Žalgiris“ pasipildė komandos sirgaliams jau puikiai pažįstamu ir dvejus metus pagrindinėje komandoje rungtyniavusiu Tomu Dimša. Lietuvos čempionai su T. Dimša sudarė dvejų metų sutartį su galimybe ją pratęsti dar metams.

Puikų sezoną Panevėžio „Lietkabelio“ gretose sužaidęs 26-erių metų krepšininkas į Kauną grįžta po penkerių metų pertraukos – pastarąjį kartą žaliai baltus marškinėlius T. Dimša buvo apsivilkęs 2015-ųjų metų gegužę, rašoma Kauno „Žalgirio“ pranešime žiniasklaidai.

„Jausmas – super. Kai išvykau iš „Žalgirio“ visada gyvenau su ta mintimi, kad noriu kažkada čia sugrįžti. Turbūt, kad pagaliau pribrendau ir labai tuo džiaugiuosi. Jei neturi kažkokių tikslų, jų ir nepasieksi“, duodamas interviu „Žalgiris TV“ pasakojo į gimtojo miesto klubą sugrįžęs T. Dimša.

Lietuvos krepšinio lygoje 196 cm ūgio kaunietis šiemet žaidė geriausią sezoną karjeroje – per beveik 27 aikštėje praleidžiamas minutes jis vidutiniškai pelnydavo po 14,1 taško, atlikdavo po 3,6 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 13,9 naudingumo balo.

FIBA Čempionų lygoje „Žalgirio“ sistemos auklėtinio statistiniai rodikliai buvo šiek tiek kuklesni: 13,2 taško, 3,1 rezultatyvaus perdavimo ir 8,1 naudingumo balo per rungtynes.

Lietuvos rinktinėje vasarį debiutavęs T. Dimša jau pasibaigusiame sezone demonstravo geriausią karjeroje pataikymą iš toli – FIBA Čempionų lygoje ir LKL tritaškius jis vidutiniškai metė geresniu nei 40 procentų taiklumu.

2015-aisiais metais išvykęs iš „Žalgirio“ naujasis žalgirietis be „Lietkabelio“ taip pat rungtyniavo Frankfurto „Skyliners“ (Vokietija), tuometinėje Prienų-Birštono „Vytauto“ ekipoje, Varezės „Pallacanestro“ ir Utenos „Juventus“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA