„Maxima“ pradeda prekybą medicininėmis kaukėmis – paskelbė ir kainą | Kas vyksta Kaune

„Maxima“ pradeda prekybą medicininėmis kaukėmis – paskelbė ir kainą

„Maximos“ nuotr.

Nuo trečiadienio lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ pradeda prekybą vienkartinėmis medicininėmis kaukėmis. Jos pirmadienį ryte kartu su vienkartinėmis pirštinėmis užsakomuoju reisu buvo atskraidintos iš Kinijos į Kauno oro uostą.

„Iš viso Kinijoje pavyko užsisakyti 3,5 mln. medicininių kaukių. Gautą kaukių siuntą nusprendėme padalyti – milijoną kaukių išdalinsime savo darbuotojams, dalis jų iškeliaus kitoms „Maxima Grupė“ bei „Vilniaus prekyba“ įmonėms, o dar milijoną kaukių nusprendėme parduoti savo pirkėjams.

Suprantame, jog šis prekybai skirtas kiekis tikrai nepatenkins visų mūsų klientų poreikio įsigyti medicinines kaukes, todėl dirbame toliau, siekdami aprūpinti saugos priemonėmis tiek mūsų darbuotojus, tiek klientus“, – teigia „Maximos“ komercijos vadovė Vilma Drulienė.

Kaip rašoma „Maximos“ pranešime žiniasklaidai, laikantis Sveikatos apsaugos ministerijos nurodymų, vienas pirkėjas gali įsigyti ne daugiau nei 50 vienetų kaukių, t.y. vieną dėžutę. Tokia dėžutė „Maximos“ prekybos tinkle kainuoja 29,99 euro. Šio tinklo parduotuvėse praėjusią savaitę pradėta prekiauti ir daugkartinėmis „Utenos trikotažo“ kaukėmis, vienos kaukės kaina – 3,49 euro.

Planuoja atsiskraidinti daugiau saugos priemonių

V. Drulienė už pagalbą organizuojant saugos priemonių krovinį dėkoja Lietuvos ambasadorei Kinijoje Inai Marčiulionytei, ambasados darbuotojams ir Lietuvos Respublikos Vyriausybei. Pasak prekybos tinklo atstovės, tai nebus vienintelis saugos priemonėmis užpildytas lėktuvas, pasiekęs Lietuvą ir „Maximos“ parduotuves.

„Iki šiol mūsų tinkle kaukėmis prekiaujama nebuvo, o mes, pirmiausia, stengėmės visomis būtinomis apsaugos priemonėmis apsaugoti savo darbuotojus. Tačiau reikalavimai dėl saugumo auga visiems – pageidaujama, kad ir klientai į parduotuves ateitų prisidengę veidus.

Savo klientų, neturinčių kaukių, iki šiol prašėme prisidengti šaliku ar skarele, nes suprantame, kad jas sudėtinga įsigyti. Dabar mūsų parduotuvėse žmonės gali rasti ir šią karantino metu privalomą priemonę“, – sako „Maximos“ komercijos vadovė V. Drulienė.

Patys „Maximos“ darbuotojai parduotuvėse jau kelias savaites naudoja kaukes, kurios derinamos ir su specialiais apsauginiais veido skydeliais. Specialistai taip pat primena, kad medicininės kaukės yra veiksmingos tik tada, kai naudojamos taisyklingai ir derinamos su kitomis prevencinėmis priemonės: dažnu rankų plovimu muilu ir vandeniu ar rankų dezinfekavimu alkoholiniu antiseptiku. „Maximos“ darbuotojai rankas plauna kas valandą, o dezinfekuoja pagal poreikį – darbuotojai yra aprūpinti dezinfekciniais skysčiais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA