Kauno „Žalgiris“ pergalingai baigė pasirodymą Turkijoje | Kas vyksta Kaune

Kauno „Žalgiris“ pergalingai baigė pasirodymą Turkijoje

delfi.lt 2019/09/15 15:48
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Rezultatyvų pasirodymą surengęs Kauno „Žalgiris“ pergalingai baigė savo pasirodymą „Gloria Cup“ turnyre Turkijoje.

Paskutiniajame mače Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai po atkaklios kovos 100:95 nugalėjo Bursos „Tofas“ krepšininkus.

Kauno klubas draugiškame turnyre užėmė penktąją vietą.

Rezultatyviausiai rungtyniavo 25 taškus Kauno klubui surinkęs naujokas Zachas LeDay. Net 7 tritaškius pataikęs Artūras Milaknis pelnė 24 taškus.

Komandos šimtąjį tašką pelnęs Nigelas Hayesas pridėjo 14 taškų. 10 taškų įmetė Thomasas Walkupas.

Pirmoje kėlinio pusėje komandos žengė koja kojon, o kauniečiams minimalų skirtumą 8:7 suteikė du dvitaškius sumetęs Erikas Venskus ir po kartą pasižymėję Martinas Gebenas ir Zachas LeDay. Lietuvos čempionus į priekį 10:7 dar vienu dvitaškiu buvo išvedęs Z.LeDay, tačiau Matto Lojeski tolimi šūviai nusvėrė svarstykles į turkų pusę – 10:13.

Po pasitarimo arčiau krepšio prasiveržė Thomasas Walkupas, gerą perdavimą išnaudojo atsilikimą iki 14:17 mažinęs M.Gebenas. Ketvirčio pabaigoje T.Walkupas iššovė ir iš toli, metimą iš vidutinio nuotolio pridėjo 19:25 skaičius užfiksavęs Rokas Jokubaitis.

Antrajame kėlinyje tritaškiu savo žodį tarė Artūras Milaknis, perėmęs kamuolį į greitą puolimą išradingai nuskuodė R.Jokubaitis – 24:27. Pražangos nesustabdė Z.LeDay, antrą progą susikūrė Matas Jogėla, tolimais dūriais deficitą iki 38:39 nurėžė iš skirtingų kampų pataikę A.Milaknis ir K.Lukošiūnas.

Pergudravęs varžovų gynybą pasižymėjo A.Milaknis, nugara kelius prasiskynė pusiausvyrą 42:42 į mačą sugrąžinęs Z.LeDay. Į rūbinę keliauti pirmaujant 51:50 kauniečiams leido Bursos komandą tritaškiais apšaudę A.Milaknis, Z.LeDay ir T.Walkupas.

Trečią kėlinį geriau pradėjo 51:54 rezultatą persvėrę turkai, tačiau visą jų darbą niekais pavertė po dar vieną tritaškį „Žalgiriui“ paleidę Z.LeDay ir Nigelis Hayesas – 57:54. Netrukus N.Hayesas iš toli pataikė net ir su varžovo pražanga, bet puolime žibėję „Tofaš“ krepšininkai perėmė iniciatyvą (61:68).

Po pasitarimo iš distancijos tikslus buvo Z.LeDay, problemas po krepšiu sprendė dėjimą atlikęs M.Gebenas – 66:69. Tiesa, čia pat tritaškius sušaudę varžovai krovėsi rekordinę persvarą nutoldami iki 66:75. Puikų Alexo Perezo perdavimą dar vienu dėjimu įtvirtino M.Gebenas, bet prieš lemiamą rungtynių atkarpą žalgiriečiai atsiliko 73:81.

Taškų lenktynės tęsėsi ir ketvirtajame kėlinyje: dar du rinko Z.LeDay, apie save priminė T.Walkupas, o į kovą kauniečius grąžino taiklūs A.Milaknio tolimi šūviai – 83:84. Jau 6 tritaškį smeigęs A.Milaknis kitoje aikštės pusėje dar ir pasižymėjo gražiu bloku, o po K.Lukošiūno taškų žalgiriečiai jau buvo pirmaujančiųjų vaidmenyje – 88:86.

Laikui sparčiai tirpstant lyderio vaidmens ėmėsi Z.LeDay, rekordinę persvarą 93:88 taikliomis baudomis sukūrė R.Jokubaitis. Likus kiek daugiau nei dviem minutėms jau 7-ąjį tolimą dūrį įsūdė A.Milaknis, tačiau savų ginklų turėję varžovai kilo į lemiamą kovą (96:93). Prasidėjus paskutinei minutei svarbią baudą realizavo A.Perezas, o pergalę rezultatu 100:95 užtvirtino drąsiai iš toli atakavęs N.Hayesas.

Ankstesniuose turnyro susitikimuose žalgiriečiai 98:100 nusileido Stambulo „Anadolu Efes“ ir 71:70 nugalėjo Stambulo „Galatasaray“.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA