Šeštadienį virš „Nemuno žiedo“ nugriaudės galingiausias Baltijos šalyse šviesų ir garso festivalis „Light – on“ | Kas vyksta Kaune

Šeštadienį virš „Nemuno žiedo“ nugriaudės galingiausias Baltijos šalyse šviesų ir garso festivalis „Light – on“

Organizatorių nuotr.

Šviečiančių dronų šokis, akrobatinių bei radijo bangomis valdomų lėktuvų pasirodymai, fejerverkų, šviesos ir muzikos šou – visa tai įvyks vos per vieną dieną, jau šį šeštadienį, pirmą kartą Baltijos šalyse vyksiančiame festivalyje „Light – on“. Apie naują ambicingą projektą kalbamės su idėjos sumanytoju ir „Nemuno žiedo“ vadovu Arūnu Samochinu.

Pasirodys pasaulinės žvaigždės

Projektas „Light – on“ iš karto stebina ne tik savo moderniu konceptu, bet ir žvaigždžių, kurias sugebėjo surinkti sąrašu. Viena didžiausių staigmenų – daugkartinio Jungtinės Karalystės čempiono bei pasaulio čempionatų prizininko, tikro akrobatinės aviacijos autoriteto Mark Jeffereys pasirodymas.

„Pamatyti tokio lygio akrobatinės aviacijos profesionalą yra reta proga. Tuo labiau, kad visa tai Lietuvoje vyks pirmą kartą – iki šiol M. Jeffereys čia nėra atlikęs tokio šou, o šis pasirodymas išsiskirs ir tuo, kad vyks beveik sutemus: įspūdžiui pastiprinti prie lėktuvo bus pritvirtinti specialūs fejerverkai“, – pasirodymo detales išduoda A. Samochinas. Tarp „debiutinių“ pasirodymų išskirtinas ir keliasdešimties dronų šou.

„Šis šviečiančių dronų pasirodymas pasaulyje yra ne tik ypač paklausi naujovė, bet ir labai brangi pramoga. Lietuvoje nėra nei vienos kompanijos, kuri galėtų suteikti tokią paslaugą, tad teko kreiptis į kaimynus lenkus. Be galo džiaugiamės, kad po ilgų derybų pavyko šią profesionalų komandą prisivilioti į Lietuvą“.

„Light on“ organizatorių nuotr.

Kuo visi lietuviai turėtų didžiuotis

Tarp „Light-on“ žvaigždžių – ir lietuviška pavardė. Tai 39 kartus Lietuvos bei 3 kartus pasaulio radijo bangomis valdomų aviamodelių čempionas Donato Paužuolis. „Iš tiesų, peržvelgus D. Paužuolio patirtį bei laimėjimus, jį galima vadinti vienu sėkmingiausių Lietuvos sportininkų.

Belieka pridurti, kad radijo bangomis valdoma aviacija yra ne tik sportas, bet tiesiog technikos stebuklas, kuris sudomins ne tik ja besidominčius bet ir tiesiog mėgstančius išskirtinius reginius“, – artimiau pažinti Lietuvos garsenybes ragina A. Samochinas.

„Nemuno žiedas“ – visiems

„Ligh–on“ – jau ne pirmas renginys, kurio metu „Nemuno žiedas“ atsiveria ne tik automobilių sporto mylėtojams. „Startavome su nauja strategija, kurios pagrindinis tikslas yra atverti „Nemuno žiedo“ vartus platesnei visuomenės daliai. Mūsų tikslas yra parodyti, kad nuo šiol „Nemuno žiedo“ trasa yra ideali vieta ne tik įvairioms lenktynėms, bet ir visiems didelio masto renginiams.

Sėkmingai surengėme „Šeimų dieną“, „Kariuomenės ir visuomenės dieną“, jau šį šeštadienį veiksmas iš trasos persikels ir į padangę, kur įvyks išskirtinis renginys „Light – on“. Mūsų valdomi beveik 70 hektarų yra tobula vieta iki šiol pamirštų svajonių išpildymui!”, – apie naują „Nemuno žiedo“ etapą pasakoja jo vadovas.

Dar vienos svajonės išsipildymas – jau šį šeštadienį, rugsėjo 14 dieną. „Lietuviai nuo seno susiję su aviacija: pradedant Dariumi bei Girėnu ar Feliksu Vaitkumi, baigiant Antanu Gustaičiu ar jau šių dienų žvaigždėmis: Jurgiu Kairiu ar Donatu Paužuoliu. Esu tikras, kad mūsų svečiai tai įvertino, todėl laukia tikrai prikaustantys pasirodymai“.

Artūras Samochinas – „Nemuno žiedo“ vadovas. / Organizatorių nuotr.

Daug šviesų bei garso taip pat atneš: Donatas Paužuolis ir jo akrobatiniai modeliai „Slick 540“ bei „MXS“ su spalvotais dūmais, fejerverkais ir akrobatinio skraidymo elementais, muzikiniai lazerių bei fejerverkų šou,
naktinis skrydis „Extra 330” lėktuvu su fejerverkais, Leon Somov, Electric ladies ir Fausta Šukytė.

Daugiau informacijos čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA