Naujai išrinktai Darbo partijos pirmininkei Ž.Pinskuvienei – kirtis iš partiečių – Kas vyksta Kaune

Naujai išrinktai Darbo partijos pirmininkei Ž.Pinskuvienei – kirtis iš partiečių

BNS 2016/12/11 20:58
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Buvęs Darbo partijos pirmininkas europarlamentaras Valentinas Mazuronis stabdo narystę partijoje. Politikas tokį sprendimą priėmė sekmadienį Darbo partijos vadovo rinkimus laimėjus Širvintų rajono merei Živilei Pinskuvienei.

Nesutampa bioritmai

„Nauja partijos vadovė išdėstė savo požiūrį į partijos perspektyvą, veiklą ir panašiai. Aš manau, kad mūsų bioritmai nesutampa (…) Man su Živile Pinskuviene nepakeliui“, – BNS teigė V.Mazuronis.

Jis sakė nenorintis detaliai komentuoti, kas jo netenkina Ž.Pinskuvienės planuojamoje veiksmų programoje. Politikas pripažino, kad rinkimuose palaikė Ž.Pinskuvienės oponentą – Ukmergės rajono merą Rolandą Janicką.

„Aš maniau, kad tai būtų geresnis pasirinkimas partijai (…) Man atrodo, kad tas kelias kuriuo dabar eina Darbo partija pasirinkdama Živilę, yra klaidingas“, – sakė V.Mazuronis.

„Man dirbti komandoje kartu su ja neišeitų. Šioje vietoje teisingas ir korektiškas žingsnis yra pasitraukti“, – pridūrė jis.

Traukiasi ir laikinas partijos vadovas

Sekmadienį apie pasitraukimą iš Darbo partijos pareiškė ir jai laikinai vadovavęs Vytautas Gapšys. Darbo partija be nuolatinio vadovo liko, kai po nesėkmingų Seimo rinkimų iš šių pareigų atsistatydino V.Mazuronis.

„Morališkai jau išėjau, teisiškai išeisiu nuo rytojaus“, – sekmadienio vakarą BNS sakė V.Gapšys.

Darbo partijos pirmininke išrinkta Ž.Pinskuvienė viešai per suvažiavimą pareiškė, kad V.Gapšys turi sustabdyti narystę organizacijoje, kol nesibaigė problemos su teisėsauga.

„Bando manimi tik prisidengti, pati pasidaryti skaidri. (…) Živilė Pinskuvienė mano narystę nori sustabdyti ne dėl mano problemų, o dėl savo problemų“, – tvirtino po Valentino Mazuronio pasitraukimo laikinai partijai vadovavęs V.Gapšys. Jis taip pat buvo partijos rinkimų štabo vadovas.

Pasak jo, Ž.Pinskuvienė pati turėjo problemų su teisėsauga, buvo įsivėlusių į balsų pirkimo skandalą 2012 metais, dabar būdama Širvintų rajono mere pralaimi teismus atleistiems darbuotojams, savivaldybė turi jiems išmokėti kompensacijas.

„Ne Živilei Pinskuvienei stabdyti mano narystę partijoje, – BNS sakė V.Gapšys. – (…) Buvau pasiruošęs padėti be kuriam naujam partijos pirmininkui, maniau, kad mūsų partija solidesnė, kad jos pirmininkas elgsis solidžiau.“

V.Gapšys yra teisiamas Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ byloje, o šių metų rugpjūtį jam pateikti įtarimai dėl prekybos poveikiu ir stambaus masto kyšininkavimo. Pareigūnų duomenimis, būdamas Seimo nariu „darbietis“ iš „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio yra paėmęs apie 25 tūkst. eurų vertės kyšį, kad veiktų koncerno naudai.

Sulaukęs šių įtarimų V.Gapšys atsisakė Seimo nario mandato. Jis teigė tuometiniam partijos pirmininkui Valentinui Mazuroniui siūlęs stabdyti narystę Darbo partijoje, bet sulaukęs jo paramos ir patikinimų, kad to nereikia daryti.

Praėjusią kadenciją valdančiojoje daugumoje buvusi Darbo partija spalį rinkimuose daugiamandatėje apygardoje neperžengė patekti į Seimą reikalingo 5 proc. balsų barjero, vienmandatėse apygardose mandatus iškovojo du partijos iškelti atstovai: Valentinas Bukauskas ir Petras Čimbaras. Jie Seime prisijungė prie Socialdemokratų frakcijos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA