V. Uspaskichas stabdo narystę Darbo partijoje | Kas vyksta Kaune

V. Uspaskichas stabdo narystę Darbo partijoje

BNS / Vilmantas Venckūnas 2024/03/28 19:50
Viktoras Uspaskichas / A. Ufarto nuotr.

Viktoras Uspaskichas stabdo savo narystę Darbo partijoje, pranešė partijos pirmininkas Andrius Mazuronis.

„Kol kas sprendimai yra tokie, kad Viktoras Uspaskichas kaip ir pats turbūt stabdo savo narystę partijoje tol, kol įvyks visi procesiniai dalykai ir paaiškės kažkas daugiau visuose šiuose įvykiuose, kuriuos mes pastarosiomis keletą dienų galėjome stebėti“, – ketvirtadienį LRT laidai „Svarbi valanda“ sakė A. Mazuronis.

Taip jis kalbėjo vis dar tebevykstant Darbo partijos tarybos posėdžiui. Pasak jo, toliau tęsiama diskusija dėl partijos dalyvavimo Europos Parlamento rinkimuose.

Europos prokuratūra atlieka tyrimą, kurio metu teisėsauga atliko procesinius veiksmus „darbiečių“ būstinėje Vilniuje.

A. Mazuronis trečiadienį teigė, kad tyrimas susijęs su buvusios partijos vadovybės veikla EP. Vienintelis Darbo partijos atstovas EP yra jos įkūrėjas, garbės pirmininkas V. Uspaskichas. Jis taip pat šiemet turėjo vesti partiją į Europos Parlamento rinkimus.

„Darbiečių“ lyderis sakė, kad tyrimas nėra susijęs „su kuo nors iš dabartinės partijos vadovybės arba kokias nors pareigas šiuo metu partijoje einančių asmenų“.

Jis V. Uspaskicho pavardės neįvardijo, tačiau netiesiogiai leido suprasti, jog tyrimas atliekamas dėl partijos įkūrėjo veiklos.

Antradienį Darbo partijos būstinėje teisėsauga atliko procesinius veiksmus, tyrimą kontroliuoja Europos deleguotasis prokuroras Vytautas Kukaitis.

Teisėsauga kol kas nekomentuoja nei tyrimo pobūdžio, nei kieno atžvilgiu jis atliekamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA