Po aštrių pasisakymų M. Puidokas palieka Darbo partiją | Kas vyksta Kaune

Po aštrių pasisakymų M. Puidokas palieka Darbo partiją

BNS 2022/03/01 09:07
Mindaugas Puidokas / DELFI nuotr.

Parlamentaras Mindaugas Puidokas paskelbė pasitraukiantis iš opozicinės Darbo partijos.

„Kartu su visa savo komanda traukiuosi iš Darbo partijos, nes ji negerbia savo narių ir net nesiteikia informuoti nei žodžiu, nei raštu apie kreipimąsi į etikos komisiją“, – antradienį socialiniame tinkle „Facebook” paskelbė M. Puidokas.

Darbo partija anksčiau paskelbė atsiribojanti nuo M. Puidoko pareiškimų dėl Rusijos pradėto karo prieš Ukrainą. M. Puidokas savo komentaruose socialiniame tinkle teigė, jog karas Ukrainoje yra Vakarų politikos pasekmė.

Kritiškai į M. Puidoko pareiškimus sureagavo Darbo partijos frakcijos seniūnas Viktoras Fiodorovas, Seimo vicepirmininkas Andrius Mazuronis.

„Prieš dvylika metų Seimo rinkimų kampanijos metu Viktoras išleido labai gerą straipsnį „Kiemas jūsų – jūsų ir šiukšlės“. Turiu pripažinti, kad šįkart tas kiemas yra mūsų, o kieme turi būti tvarka. Vertinu partijos tarybos sprendimą atsiriboti nuo Mindaugo pareiškimų, pats pasisakiau, kad su Mindaugo fantazijomis nieko bendro nenoriu turėti, ir sveikinu siūlymus kuo greičiau apsivalyti!“ – komentare socialiniame tinkle sakė V. Fiodorovas.

M. Puidokas tuo tarpu sako, kad „frakcijoje Seime buvo nueita priešpriešos ir politinių intrigų keliu, nes patyčios, necenzūriniai keiksmai ir kolegų žeminimas frakcijoje tapo nuolatiniu dabartinio frakcijos seniūno vadovavimo bruožu“.

„Kartu su komanda dirbome aktyviai žmonėms, bet tapome nereikalingi. Ateidami tikėjomės vertybinių partijos permainų ir atsinaujinimo. Tas neįvyko“, – sako M. Puidokas.

Opozicinė Darbo partijos frakcija su M. Puidoku turi 10 narių parlamente.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA