Š. Jasikevičius: „Žalgiris“ turi didžiuotis, kad gali įveikti komandas su tokia sudėtimi | Kas vyksta Kaune

Š. Jasikevičius: „Žalgiris“ turi didžiuotis, kad gali įveikti komandas su tokia sudėtimi

R. Tenio nuotr.

„Žalgiris“ turėtų didžiuotis, jog jis gali įveikti „Eurolygos“ komandas su tokia sudėtimi. Taip spaudos konferencijoje po rungtynių kalbėjo Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Š. Jasikevičius, o tuo tarpu jo oponentas iš Stambulo abejojo arbitrų sprendimais.

Stambulo „Galatasaray“ vyriausiasis treneris Halil E. Ataman teigė, kad jo komandos pralaimėjimui daugiausiai įtakos padarė antras kėlinys ir teisėjų sprendimai. „Antrame kėlinyje praleidome 29 taškus, kas buvo esminis lūžis. Ketvirtame kėlinyje bandėme grįžti į rungtynes, tačiau teisėjai naudojo namų aikštės pranašumą su keliais įdomiais sprendimai, todėl laimėti mums nepavyko“, – tvirtino H. E. Ataman.

Tuo tarpu Šarūnas Jasikevičius šįkart negailėjo pagyrimų savo žaidėjams. „Į spaudimą žaidėjai sureagavo fantastiškai. Buvo laikomasi žaidybinio plano, žaidžiama atsidavus 100 procentų, neturiu jokių problemų su žaidėjų darbu“, – teigė jis.

Ypatingai daug pagyrų sulaukė Brock Motum, šių rungtynių metu pelnęs 24 taškus. „Tai žmogus, kuris visada eina 100 procentų, įspūdingas detalių išpildymas. Jeigu yra gynybinės schemos ir planai, tai pernai buvo labai daug klaidų, o šįmet jų nėra. Jis ramesnis, solidesnis“, – apie žaidėją kalbėjo Š. Jasikevičius.

Treneris atskleidė, kad šių rungtynių metu pirmą kartą paruošė daugiau derinių būtent B. Motum ir gali drąsiai rodyti jį kaip pavyzdį tiems, kurie sezoną pradėjo prasčiau. „Manau, kad jam reikia daugiau derinių“, – teigė Š. Jasikevičius. „Aikštelėje turi būti tie žaidėjai, kurie žaidžia geriausiai. Galbūt vieną dieną žaisime su penkiais gynėjais, jeigu jie bus geriausi“, – tvirtino treneris. „Bet „Žalgiris“ turi didžiuotis, kad gali įveikti komandas su tokia sudėtimi.“

Kitas išbandymas „Žalgirio“ vyrų laukia jau poryt, penktadienį. Čia jie susitiks su Maskvos CSKA klubu, kuris šiuo metu yra lentelės lyderis (laimėjo 6 rungtynes iš 7).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA