Kulautuvoje – daugiau galimybių aktyviam vaikų laisvalaikiui | Kas vyksta Kaune

Kulautuvoje – daugiau galimybių aktyviam vaikų laisvalaikiui

R. Tenio nuotr.

Nuo šiol Kulautuvos jaunimas turės naują vietą, kur aktyviai leisti laisvalaikį: pirmadienį miestelyje atidarytas Vaikų dienos centras su atvira jaunimo erdve.

Projektą įgyvendino Kulautuvos pagrindinė mokykla su asociacija „Kulautuvos jaunimo centras”. Apie dvejus metus vykdytas projektas kainavo beveik 241 tūkst. eurų, jį finansavo Europos ekonominės erdvės ir Norvegijos finansinio mechanizmo „Rizikos grupės vaikai ir jaunimas“ programa bei Kauno rajono savivaldybė.

Naujasis centras įruoštas Kulautuvos pagrindinės mokyklos patalpose, čia įrengta moderni treniruoklių salė, laipiojimo sienelė iki sporto salės lubų, kino salė, dailės ir technologijų kambaryje įruošta virtuvė. Jaunuoliai centre bus ne tik skatinami aktyviai leisti laisvalaikį sporto salėje, bet kartu dalyvaus ugdomose veiklose, mokysis leisti sportinius aitvarus, važinės dviračiais, riedlentėmis, naudosis kompiuterine programine įranga, leidžiančia kurti muziką ar filmus, išbandys kompiuterinius žaidimus.

Kulautuvos jaunimo centras

Vaikų dienos centre mažieji galės leisti laiką iškart po pamokų – nuo 12 iki 18 val., jaunimo centre  asmenys iki 29 m. bus laukiami iki 21 val. Kadangi Kulautuvoje daugiau nėra viešų sporto salių, naujajame centre sportuoti galės visi bendruomenės nariai. Į sporto užsiėmimus, pasak organizatorių, bus privaloma registruotis iš anksto. Per dieną centre galės laiką leisti iki 120 žmonių.

Kulautuvos jaunimo centras

Asociacijos „Kulautuvos jaunimo centras” prezidentė Laura Pėkienė akcentavo, kad prieš atidarant naująją erdvę, Kulautuvoje vaikai neturėjo itin daug vietų, kur leisti laisvą laiką: „Vaikai mokosi iki 13 val. o dauguma jų tėvų dirba Kaune, tad pasibaigus pamokoms, nebūdavo, kur palikti vaikų. Kad vaikai būtų prižiūrimi, o tėvai galėtų dirbti – įgyvendintas šis projektas”, – aiškino L. Pėkienė.

Projekto vadovas Adomas Pėkis antrino, kad toks centras itin pasitarnaus vaikus auginantiems ir dirbantiems tėvams: „Anksčiau vaikams nieko nelikdavo, kaip leisti laiką gatvėje, o dabar jie galės užsiimti prasmingomis veiklomis, mokytis, kelti kvalifikaciją, ugdytis, sportuoti, tobulėti ir būti saugūs, nes užsiėmimai vyks pastato viduje”, – pasakojo A. Pėkis.

Kulautuvos jaunimo centras

Kulautuvos pagrindinės mokyklos direktorė Rima Špakauskaitė-Kučinskienė pridūrė, kad vaikai nusipelnė gražios erdvės ir naujų specialistų. „Kulautuva – rami gyvenvietė, daug vietų naudingai lavintis ar pramogauti nėra, tad džiaugiamės, kad naujasis centras vaikus skatins gyventi be žalingų įpročių, ragins sportuoti, mokytis ir nepapulti į socialinės rizikos asmenų sąrašus”, – teigė R. Špakauskaitė-Kučinskienė.

Kulautuvos jaunimo centras

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas pabrėžė Kulautuvos bendruomenės aktyvumą ir ragino kitas gyvenvietes taip pat stengtis, dėl bendruomenės aktyvumo zonų įrengimo.

„Iniciatyva kilo iš vietinių gyventojų, jie susitelkė, patys nutarė, ko stinga jų bendruomenei, parengė projektą ir šiandien džiaugiasi nauju švietimo, laisvalaikio, kultūros ir užimtumo centru, kurio įrengimui rajono savivaldybė skyrė 130 tūkst. eurų”, – sakė V. Makūnas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA