Švogerių žvejyba pasibaigė anksčiau, nei planuota | Kas vyksta Kaune

Švogerių žvejyba pasibaigė anksčiau, nei planuota

Aplinkosaugininkų nuotr.

Atėjus rudeniui ir kaitinant šiltai saulei, žvejai mėgėjai skuba pasilepinti puikiu rudenišku oru bei žūklės teikiamais malonumais, tačiau ne visi tai daro pagal Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisykles.

Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai organizavo reidą mėgėjiškos žūklės kontrolei vykdyti. Gavus pranešimą, kad galimai Kaišiadorių rajone, Baltajame ežere vykdoma neteisėta žvejyba, buvo nuvykta prie Baltojo ežero ir vandenyje pastebėtas 21 skritulys, o priekrantėje stovinti pripučiama guminė valtis. Aplinkosaugininkams teko budėti kol buvo sučiupti pažeidėjai, nes žvejai, įsikūrę palapinėje, vartojo stipriuosius gėrimus, o vėliau – ilgai miegojo.

Prabudę gerokai po pietų, jie išplaukė tikrinti tinklo ir parsiplukdyti laimikį užkandai. Grįžus į krantą juos pasitiko Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai. Vyrai labai nustebo, jog aplinkos apsaugos inspektoriai dirba netgi sekmadieniais, darganotu oru. Jie buvo šventai įsitikinę, jog jų niekas nepagaus. Piliečiai tinklu pagavo 5,9 kg karosų.

Abiem piliečiams buvo surašyti Administracinės teisės pažeidimo protokolai, pagal kuriuos teks sumokėti nuo 115 iki 289 EUR dydžio administracines baudas, bei atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą taip pat teks atsisveikinti su pažeidimo padarymo įrankiais ir priemonėmis: 21 skrituliu, statomu tinklu bei gumine valtimi.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA