Trečia pergalė: Lietuva patiesė Argentiną ir žengė į ketvirtfinalį | Kas vyksta Kaune

Trečia pergalė: Lietuva patiesė Argentiną ir žengė į ketvirtfinalį

delfi.lt 2016/08/12 07:16
R. Tenio nuotr.

Lietuvos krepšinio rinktinė (3/0) Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse žygiuoja pergalingai. Jono Kazlausko auklėtiniai po itin permainingos kovos 81:73 (16:15, 14:12, 27:22, 24:24) įveikė Argentiną (2/1), laimėjo trečią sykį iš eilės ir užsitikrino vietą ketvirtfinalyje.

Klampiame ir nervingame pirmajame kėlinyje aikštėje dominavo gynyba, o Lietuvos rinktinė po 10 min. turėjo 1 taško persvarą.

Antrojo ketvirčio pradžioje Mindaugas Kuzminskas galų gale pataikė pirmąjį Lietuvos rinktinės tritaškį ir pranašumą padidino iki 5 taškų (23:18). Po dar vieno lyg ant sparnų šį kartą žaidusio M. Kuzminsko metimo lietuviai nutolo – 25:18. Visgi kėlinio pabaigoje mūsiškių puolimas užstrigo, o tuo pasinaudoję argentiniečiai priartėjo – 30:27. Manu Ginobili paskutinę ketvirčio sekundę netgi turėjo galimybę išlyginti rezultatą, tačiau iš toli mestas kamuolys išsisuko iš lanko.

Trečiąjį kėlinį Argentina pradėjo spurtu 7:2 ir persvėrė rezultatą, tačiau Lietuvos rinktinė atrado lyderių tandemą. Mantas Kalnietis ir M. Kuzminskas organizavo įspūdingą atsaką 10:2 ir po 30 min. lietuviai įgijo 8 taškų pranašumą (57:49).

Lemiamą rungtynių kėlinį galima prilyginti pasivažinėjimui amerikietiškais kalneliais.

Veteranų vedama Argentinos rinktinė jį pradėjo 12:0 ir vėl išsiveržė į priekį (59:61), tačiau į tai kontrsmūgiu po J. Kazlausko minutės pertraukėlės atsakė ir lietuviai.

Jonas Mačiulis pataikė sudėtingą tritaškį, Renaldas Seibutis – iš aikštės krašto, Jonas Valančiūnas galingai įkrovė iš viršaus ir svarstyklės vėl ėmė krypti į Lietuvos rinktinės pusę.

Situaciją dar pagerino Andreso Nocioni nervų protrūkis – argentinietis spyrė į stendą ir užsidirbo techninę pražangą, o už jį Lietuvos rinktinė varžovus baudė taikliu baudos metimu ir nutolo (72:64).

Nors nervingoje mačo pabaigoje varžovai dar sykį pavojingai priartėjo (72:69), sudėtingas R. Seibučio dvitaškis su pražanga vėl timptelėjo lietuvius į priekį, o galutinis taškas buvo padėtas po to paties Renaldo susistumdymo su Facundo Campazzo. Ne pagal taisykles pasielgusiam varžovui užfiksuota pražanga, Renaldas šaltakraujiškai realizavo abi baudas ir įtvirtino Lietuvos rinktinės pergalę.

Daugiau skaitykite čia

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA