Naujame cikle „Garsovaizdžiai“ – 6 valandas groti galintis Paulius Kilbauskas | Kas vyksta Kaune

Naujame cikle „Garsovaizdžiai“ – 6 valandas groti galintis Paulius Kilbauskas

A.Bulotos nuotr.

Muzikinės improvizacijos su dailininkais, garso takeliai populiariems filmams, darbas su į Lietuvos muzikos istoriją įrašyta grupe „Empti“ – tai tik keletas iš kūrybinės daugelio vieno įdomiausių šalies kūrėjų Pauliaus Kilbausko biografijos faktų. Penktadienį, balandžio 15-ąją menininkas atvyksta į Kauno menų svetainę „Largo“, kur dalyvaus renginyje „Garsovaizdžiai“.

[galerija kiek=””]

„Mažesnėse ar keistesnėse erdvėse, situacijose, kurių nepavadintum koncertu, improvizacija užima didesnę programos dalį ar net visą ją“, – viename interviu yra sakęs P. Kilbauskas, taip pat išdavęs, kad ilgiausiai yra tekę groti net 6 valandas. Atrodo, ilgo ir įtraukiančio garso kilpų kilimo pynimo galima tikėtis ir penktadienį – Žaliakalnyje, vos užkilus „Šilelio“ laiptais nuo centro, esanti „Largo“ erdvė jau spėjo pagarsėti nestandartiniu požiūriu į muziką ir jos pateikimą.

Prieš daugiau nei 20 metų įkūręs grupę „Empti“, vėliau inicijavęs projektus „Bango Collective“ ir „Dublicate“, su kolega Domu Strupinsku kino garso takelių duetą „The Bus“ įkūręs P. Kilbauskas Kaune pastarąjį kartą lankėsi praėjusią vasarą, tuomet jis grojo jau nebeegzistuojančioje senamiesčio erdvėje „Ryšių kiemelis“. Lapkritį net dvi savaites muzikantas viešėjo Nidos meno kolonijoje, kur su vaizdo menininku Eimantu Pivoriūnu dėliojo būsimo solinio albumo apmatus. Kol kas sunku prognozuoti, kada albumas pasirodys, bet galima teigti, kad tai bus itin svarbus ir skambus įvykis Lietuvos muzikos padangėje.

P. Kilbausko bei jo kolegų grad_u ir Kojosopa pasirodymai, kuriuos apgaubs didžėjaus Mark Anthon parinkti kūriniai – jau antrasis naujo „Largo“ ciklo „Garsovaizdžiai“ renginys. Itin sėkmingame pirmajame vakare kovo pradžioje vos tilpo melomanai, susidomėję elektroninės muzikos ir baltiškojo palikimo derme. Šįkart visų renginyje pasirodysiančių muzikantų kūryba pasižymi specifine gamtinės ir urbanistinės aplinkos simbioze. „Garsovaizdžių“ pradžia – 21 valandą.

Daugiau informacijos apie „Largo” svetainėje vykstančius renginius ieškokite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA