Kauną šokdina išorinės reklamos įmonė | Kas vyksta Kaune

Kauną šokdina išorinės reklamos įmonė

R. Tenio nuotr.

Ilgą laiką Kaune reklama užsiimanti įmonė su senąja miesto valdžia buvo įsivėlusi į konfliktą, tačiau dabar, prie miesto vairo stojus dabartiniam merui Visvaldui Matijošaičiui, santykiai gerokai atšilo, o minėtai įmonei daromos nuolaidos.

[galerija kiek=””]

Primename, jog dar 2013-ais metais baigėsi sutartis su „JCDecaux Lietuva“ dėl viešojo transporto stoginių, tad savivaldybė skelbė naują konkursą, kurį laimėjo „Reklamos arka“. Tuomet buvo pakeistos sutarties sąlygos ir didieji grandai „JCDecaux“ padavė Kauno savivaldybę į teismą.

Reklamos gigantas ir Kauno savivaldybė bylinėjosi gana ilgai. Senoji valdžia nenusileido ir buvo laimėjusi du iš trijų skundų. Šiai įmonei nebuvo išduodami leidimai be konkurso, tačiau situacija pasikeitė, kai į valdžios kėdę atsisėdo naujasis meras. Pradėjo sklisti kalbos dėl taikos sutarties pasirašymo, o miesto valdžios atstovai karts nuo karto buvo pastebėti viešuose renginiuose kartu su „JCDecaux Lietuva“ atstovais.

Portalas 15min.lt skelbia, jog po 2015 m. rugsėjo 19-20 dienos, kai Prancūzijoje vyko Europos vyrų krepšinio finalas, V.Matijošaitis buvo pastebėtas kartu su „JCDecaux Lietuva“ vadove Žaneta Fomina. Po kelių dienų savivaldybės teisės skyrius gavo prašymą pasirašyti taikos sutartį. Dar po mėnesio politikai vėl buvo užfiksuoti kartu su „JCDecaux Lietuva“ vadove. Po tokių susitikimų abu vadovai tikino, kad tai buvo atsitiktiniai susitikimai renginiuose, o ne specialiai verslo klausimais, susijusiais su reklamos plotais mieste.

Po kelių susitikimų Kauno savivaldybė įsipareigojo „JCDecaux Lietuva“ ne konkurso būdu, tai yra, tik pateikus reikalingus dokumentus ir išardžius visas stogines, išduoti leidimus įrengti išorinę reklamą vitrinose bei kolonose maksimaliam teisės aktų nustatytam terminui – 5 metams.

Tuo tarpu savivaldybės administracijos direktorius nemato jokių pažeidimų ir tikina, kad reikėjo susitaikyti su reklamos milžine, nes iš jos surenkama daugiausiai mokesčių už reklamą.

„Taikos sutartį yra patvirtinęs Kauno apygardos administracinis teismas, todėl visos taikos sutartyje numatytos nuostatos atitinka įstatymus“, – portalui 15min.lt pagrindinį argumentą metė administracijos direktorius.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA