„Sąžiningumo testo“ neišlaikė ketvirtadalis Kauno vairuotojų | Kas vyksta Kaune

„Sąžiningumo testo“ neišlaikė ketvirtadalis Kauno vairuotojų

R. Tenio nuotr.

Policijos pareigūnai surengė netikėtą akciją „Sąžiningumo testas“. Jos tikslas – pabelsti į žmogaus sąžinę ir paklausti, kaip dažnai jie pažeidinėja Kelių eismo taisykles. Organizatoriai sako, kad rezultatai tikrai neblogi.

Keturias valandas Kauno policijos pareigūnai po visą miestą gaudė KET pažeidėjus. Kol buvo šviesu, stebėjo automobilius per miesto kameras ir užfiksavus pažeidimą, siųsdavo policijos ekipažą. Po to reidas persikėlė į gatves, kai civilių automobiliais taip pat stebėta, kaip kauniečiai elgiasi keliuose.

Iš viso policijos pareigūnams pavyko nustatyti 19 prasižengusių vairuotojų. Ketvirtadalis sustabdytų kauniečių testo neišlaikė ir pareigūnams pradėjo pasakoti įvairias istorijas ir ginti save. Visgi, pareigūnai tikina, kad akcija pasisekė ir rezultatai džiugina.

„Sąžiningumo testas“ išlaikytas. Tai geras rezultatas. Žinoma, suveikė dar ir tai, kad žmonės žiniasklaidoje perskaitė, tai dingo netikėtumo faktorius. Šiaip pastebime, kad žmonės linkę mažiau sukčiauti. Šiais metais užfiksuoti 128 pažeidimai, susiję su pareigūnų papirkinėjimu, o praėjusiais metais per tą patį laikotarpį – 171, todėl manom, jog žmonės tampa sąmojingesni“, – kalbėjo akcijos organizatorius VPK Imuniteto skyriaus vyriausiasis tyrėjas Paulius Klikūnas.

Kai kurie iš neišlaikiusių „Sąžiningumo testo“ atsikalbinėjo dėl mobilaus telefono. Melagiai tikino, jog ranką buvo pasidėję, bet telefonu nekalbėjo. Tuomet pareigūnai juokavo, kad gal vairuotojai miega, kad pasiremia ir jiems reikia rimtesnės pagalbos.

Ši akcija rengiama Tarptautinės antikorupcijos dienos proga. Pareigūnai tikina, jei žmogus linkęs meluoti dėl savo pažeidimų, jis dažniau ir ryžtasi duoti kyšį. „Sąžiningumo testo“ metu nenubaustas nei vienas vairuotojas, tačiau priminta, kad reikia klausytis savo sąžinės balso ir stengtis gatvėse važiuoti tvarkingai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA