Kauno „Žalgiris” sutriuškino „Pieno žvaigždes” | Kas vyksta Kaune

Kauno „Žalgiris” sutriuškino „Pieno žvaigždes”

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pirmąjį kartą šį sezoną pelnė šimtą taškų. Sekmadienį „Tete-a-Tete Casino-LKL“ septintojo turo dvikovoje „Žalgirio“ arenoje kauniečiai sutriuškino Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandą 103:74 (25:18, 31:12, 19:29, 28:15) ir iškovojo septintąją pergalę Lietuvos pirmenybėse.

Susitikimo pradžioje solidžiai rungtyniavo varžovų gynybą laužęs Ianas Vougioukas, tačiau sėkmingais išpuoliais vis atsakydavo ir Pasvalio krepšininkai – 7:8. Dukart apvogęs svečius keturis taškus įsirašė Lukas Lekavičius, o jį pakeitęs Kasparas Vecvagaras pridėjo ir tolimą metimą iš kampo (14:10). Judrus puolimas suteikė progų prie baudų metimų linijos save išbandyti Edgarui Ulanovui ir Martynui Pociui – 19:13. Kėlinio pabaigoje puikiai veikė K.Vecvagaro ir Siimo-Sanderio Vene tandemas bei po pirmųjų dešimties minučių „Žalgiris“ turėjo susikrovęs apčiuopiamą pranašumą – 25:18.

Antrasis ketvirtis startavo I.Vougiouko dėjimu po nuostabaus komandos kapitono Pauliaus Jankūno perdavimo, netrukus jau ir pats Paulius dvitaškiu dešine ranka didino atotrūkį – 29:20. Pavyzdinės kontratakos smaigalyje atsidūrė kamuolio nepagailėjęs Renaldas Seibutis bei taškus pelnęs M.Pocius, perėmus kamuolį efektingai pasižymėjo I.Vougioukas (35:20). Kėliniui įpusėjus savo žodį tarė ir Brockas Motumas, po jo penkių iš eilės pelnytų taškų Lietuvos čempionų spurtas tęsėsi iki (17:1), o jį dar labiau didino meistriškai sužaidęs E.Ulanovas – 44:21. Svečiams pavyko nusiimti pančius puolime, bet prieš gražų komandinį „Žalgirio“ puolimą pastarieji neturėjo jokių priešnuodžių (48:28). Olivier Hanlanas pastebėjo skrydžiui pasiruošusį E.Ulanovą ir šiam gavus perdavimą teliko „alley-oop“ stiliumi sudrebinti krepšį, 13-ąjį tašką rinko dvitaškį su pražanga realizavęs M.Pocius, o rezultatyvią pirmą šeimininkų pusę vainikavo gynybą sudraskęs O.Hanlanas – 56:30.

Antrą rungtynių dalį atidarė tarsi iš niekur po krepšiu išdygęs ir taškus rinkęs L.Lekavičius, tritaškius smeigė M.Pocius ir P.Jankūnas – 64:36. O.Hanlano tikslų perdavimą taškais pavertė M.Pocius, tačiau metimo skonį pajuto toliašaudė „Pieno žvaigždžių“ artilerija ir skirtumas tarp komandų pastebimai sumenko (66:50). Žaidimu nepatenkintas Gintaras Krapikas prašė minutės pertraukėlės, o po jos puolimą atgaivino dvidešimtąjį savo tašką įsirašęs M.Pocius ir tritaškiu varžovus nubaudęs K.Vecvagaras – 71:52. Per likusį laiką baudą realizavo M.Pocius, iš toli įmetė E.Ulanovas, bet produktyviai puolime laiką išnaudojo ir ketvirtį solidžiai sužaidę pasvaliečiai – 75:59.

Paskutinę mačo atkarpą pradėjo graži K.Vecvagaro ir S.Vene suregzta ataka, puolime kamuolį nusiėmęs pasižymėjo E.Ulanovas – 79:61. Svečių gynybą ištampius perdavimais trijų taškų vertės metimus įskraidino B.Motumas ir L.Lekavičius, perėmus kamuolį iš viršaus krovė M.Pocius, mindamas tritaškio liniją taikliai atakavo K.Vecvagaras bei rungtynių baigtis jau nekėlė abejonių – 89:63. M.Pocius asistavo dėjimą atlikusiam S.Vene, baudas sumetė I.Vougioukas (93:65). Po penkių pasvaliečių taškų (93:70) lyderio vaidmens ėmėsi drąsiai žaidęs L.Lekavičius, o pirmą „Žalgirio“ šimtąjį tašką šiame sezone, žiūrovų džiaugsmui, tolimu šūviu pelnė B.Motumas – 100:70. Dešimtąjį kauniečių tritaškį smeigė L.Lekavičius ir žalgiriečiams „Pieno žvaigždės“ tapo lengvu kąsniu sekmadienio vakarą – 103:74.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA