Kauno „Žalgiris“ neatlaikė rusiško spaudimo | Kas vyksta Kaune

Kauno „Žalgiris“ neatlaikė rusiško spaudimo

Pirmąsias varžybas namuose Kauno „Žalgiris“ pralošė Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ komandai. Visą laiką apylygiai žaidusios komandos demonstravo tikrą krepšinį. Paskutinėmis sekundėmis žalgiriečiai nesugebėjo įmesti taškų. Koją galėjo pakišti negailestingi teisėjų sprendimai. Kauniečiai pralošė rezultatu 74:76.

Abi komandos kovos ietis buvo surėmusios 2013-2014 metų sezono metu, tuomet „Žalgirio“ arenoje viskas sprendėsi paskutinėmis minutėmis ir kauniečiams nepavyko pataikyti paskutiniojo metimo. Tad ir dabar tikimasi ypatingos ir aršios kovos.

Susitikimą atidarė krepšio link prasibrovęs Ianas Vougioukas, į kuriozinį su sirena įkritusį varžovų tritaškį taikliu tolimu šūviu čia pat atsakė ir Brockas Motumas – 5:3. Nesulaikomai baudos aikštelėje rungtyniavo I. Vougioukas, kuris sulaukęs savalaikių perdavimų juos paversdavo taškais ir savo kraityje jų turėjo jau tiek kiek visa Krasnodaro komanda – 13:10. Po Manto Kalniečio tritaškio šeimininkai įgijo šešių taškų persvarą (16:10), bet greitai kauniečių užsidegimas buvo numalšintas – 16:15. I. Vougioukas įsirašė dar du taškus (18:15), tačiau svečiai spurtavo ir „Žalgiris“ atsidūrė besivejančiųjų vaidmenyje – 18:22. Tuomet iniciatyvos ėmėsi Olivier Hanlanas: jis vos per dvi minutes surinko septynis taškus bei pridėjo rezultatyvų perdavimą tritaškį įsmeigusiam Edgarui Ulanovui – 28:24. Nuo komandos draugų neatsiliko ir tolimą bombą įsūdęs Martynas Pocius bei po itin rezultatyvaus kėlinio priekyje buvo Lietuvos čempionai – 31:27.

Kauniečiai nusiteikę kovingai, tad antrame kėlinyje nevengta artimo kontakto tarp žaidėjų. Svečių komandos žaidėjas ketino kibti į atlapus P. Jankūnui. Žaidėjus išskyrė teisėjai.

į ilgąją pertrauką Kauno „Žalgiris” žengia su trijų taškų minusu. Po dviejų kėlinių rezultatas 40:43. Trečiąjį kėlinį žalgiriečiai užbaigė taip pat su trijų taškų deficitų, tačiau vos tik prasidėjus ketvirtajam kėliniui rezultatas susilygino.

Paskutinėmis sekundėmis vėl buvo išlygintas rezultatas. Priešininkai pataikė abi baudas, Kauno komanda nesugebėjo įmesti lemiamo metimo ir pralošė 74:76.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA