Mieste skambėjo pavojaus garsai | Kas vyksta Kaune

Mieste skambėjo pavojaus garsai

SXC nuotr.

Šiandien visoje šalyje skamba perspėjimo sirenos, mat tikrinama, ar sistema gerai veikia. Gyventojai taip pat gauna trumpuosius perspėjimo pranešimus į savo mobiliuosius telefonus.

[susije_video kurie=””]

Perspėjimo sirenos naudojamos atkreipti gyventojų dėmesį apie gręsiantį karo ar stichinių nelaimių pavojų. Miesto aliarmas turi būti girdimas bet kuriame rajone.

Patikrinimo metu sirenos kaukia 3 minutes. Nustojus joms kaukti, 11 val. 55 min., per Lietuvos radijo ir televizijos programas, regionines ir vietines radijo programas gyventojams skelbiama informacija ir rekomendacijos.

Trumpųjų perspėjimo pranešimų perdavimas prasideda kartu su sirenų jungimo pradžia, t. y. 11 val. 52 min., ir tęsiasi iki 12 val. 03 min. Atkreipiame dėmesį, kad šie pranešimai siunčiami visiems mobiliojo ryšio vartotojams, tačiau gali būti priimami tik tais telefonais, kuriuose yra įjungta korinio transliavimo funkcija.

Jeigu perspėjimo pranešimo savo mobiliajame telefone negavote, nors ir jį aktyvavote, prašome rašyti elektroniniu paštu [email protected].

Trumpųjų perspėjimo pranešimų sistemos patikrinimas atliekamas kiekvieną mėnesio pirmąjį šeštadienį nuo 12.00 val. iki 12.11 val. Šių patikrinimų metu šalies gyventojai turi galimybę įsitikinti, ar jie yra teisingai įsijungę korinio transliavimo funkciją tam, kad gautų trumpuosius perspėjimo pranešimus. Patikrinimo metu pranešimai perduodami kas vieną minutę. Jeigu telefonas nustatytas teisingai, gyventojas gaus tik vieną pranešimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA