Iš rinktinės pasitraukus M.Kalniečiui, išrinktas naujas komandos kapitonas – Kas vyksta Kaune

Iš rinktinės pasitraukus M.Kalniečiui, išrinktas naujas komandos kapitonas

delfi.lt 2014/08/27 22:35

Traumą patyrus Lietuvos vyrų nacionalinės rinktinės kapitonui Mantui Kalniečiui, jo pareigas perima buvęs jo pavaduotojas Paulius Jankūnas. Apie tai trečiadienį buvo paskelbta per Lietuvos komandos vakarinę treniruotę. M. Kalnietis patyrė sunkią raktikaulio traumą per antradienį vykusias paskutines draugiškas rungtynes su Kroatija (80:94) pasirengimo pasaulio čempionatui etape.

Tuo metu mače su kroatais galvą sumušęs Martynas Pocius jaučiasi gerai ir trečiadienį visa jėga dalyvavo Lietuvos ekipos pratybose. Tai DELFI patvirtino rinktinės štabo atstovai. Po kontakto su varžovu M. Pocius nugriuvo ant parketo ir į aikštę daugiau negrįžo.

30-ies metų ir 205 cm ūgio kaunietis P. Jankūnas Lietuvos nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės narys yra nuo 2005 metų. Jis komandoje debiutavo rungtynėse su Bulgarija.

P. Jankūnas 2007 metų Europos čempionato Ispanijoje ir 2010 metų planetos pirmenybių Turkijoje bronzos medalių laimėtojas. 2006 metų pasaulio krepšinio čempionate Japonijoje šis puolėjas su rinktine užėmė 7-ą vietą. 2012 metų Londono olimpiadoje P. Jankūnas su Lietuvos rinktine pasiekė ketvirtfinalį.

M. Kalnietis Lietuvos komandos kapitonu 2014 metais tapo, kai šįkart atstovauti rinktinei atsisakė pastaruosius ketverius metus šias pareigas ėjęs Robertas Javtokas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA