Džiudžitsu ir Graplingo sportininkai sugrįžo į Garliavą | Kas vyksta Kaune

Džiudžitsu ir Graplingo sportininkai sugrįžo į Garliavą

KRS nuotr.

Šiandien Kauno rajono sporto centre vyko atviras Lietuvos Jiu-Jitsu čempionatas ir Kauno rajono atviras Grappling imtynių turnyras. Lygiai prieš metus vykusiose varžybose dėl asmeninių ir komandinių pergalių tuomet varžėsi 70 imtynininkų. Šiemet čempionatas išaugo daugiau nei dvigubai ir sukvietė per 160 kovos menais užsiimančių sportininkų.

„Tam, kad stovėtumėte ant šio kilimo, Jums reikėjo ne vieną valandą ruošti savo kūną, įveikti skausmą, nuovargį, išmokti techniką bei taktiką. Tačiau be fizinio pasirengimo ne ką mažiau svarbus ir psichologinis.

Jūsų kelyje pasitaikys įvairių kliūčių – kritimų, traumų, iššūkių. Svarbu, kad po visų sunkumų rastumėte jėgų atsikelti ir tęsti savo kovotojo kelią. Kovokite garbingai ir būkite stipriausi“, – susirinkusius pasveikinimo Kauno rajono savivaldybės vicemeras Paulius Visockas.

Į čempionatą susirinko sportininkai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Estijos, Latvijos, Lenkijos, Ukrainos, JAV ir Turkijos, rašoma Kauno rajono savivaldybės internetinėje svetainėje.

Dalyviai varžėsi dviejose kategorijose: Grappling ir Jiu-Jitsu. Abejose kategorijose sportininkai buvo skirstomi į 9 grupes pagal amžių ir lytį. Taip pat šiais metais kovotojai galėjo varžytis disciplinose tiek su kimono, tiek be jo.

Varžybų nugalėtojus ir prizininkus medaliais ir taurėmis apdovanojo Lietuvos Graplingo federacijos prezidentas Kęstutis Smirnovas, vicemeras Paulius Visockas ir Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotojas Arūnas Talalas.

Lietuvos graplingo federacija savo veiklą Kauno rajone vykdo jau 7 metus. 2016 ir 2017 metais Garliavoje vyko Europos čempionatai, 2018 metais – Lietuvos atviras grappling imtynių ir Lietuvos Braziliškojo Jiu-Jitsu čempionatai, 2019 metais – Lietuvos atviras GI/NoGi čempionatas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA