Nuomonės išsiskyrė dėl eismo situacijos Studentų gatvėje: kas turi pirmumo teisę? – Kas vyksta Kaune

Nuomonės išsiskyrė dėl eismo situacijos Studentų gatvėje: kas turi pirmumo teisę?

/ Stopkadras

„Kas vyksta Kaune“ feisbuko grupėje šiandien buvo įkeltas vaizdo įrašas, kuriame – vaizdas iš Studentų gatvės Kaune. Prie prekybos centro „Rimi“ pirmąja juosta važiuojantys ir norintys kelionę tęsti tiesiai turi persirikiuoti į antrąją eismo juostą, mat kelias susiaurėja iš dešinės ir lieka tik viena eismo juosta. Komentatorių nuomonės išsiskyrė – kas vis dėlto turi pirmumą: pirmojoje ar antrojoje juostoje važiuojantysis?

Dauguma atsakymų – neteisingi

Daugelis kauniečių komentaruose teigė, jog pirmumo teisę turi automobilis, važiuojantis antroje eismo juostoje.

„Ta prasme tu važiuoji susiaurėjančioj juostoj, koks dar pirmumo klausimas gali kilti?“ – klausė grupės narys.

„Vairuotojas atliekantis manevrą, turi duoti kelią“, – aukščiau esančio komentaro autoriui antrino kitas komentatorius.

„Kas vyksta Kaune“ apie šią diskusiją įžiebusią eismo situaciją paklausė jau ne vienerius metus vairavimo instruktoriumi dirbančio Luko Vasiliausko.

Vairavimo ekspertas teigė, jog „pirmumo teisę turi automobilis, važiuojantis pirmoje juostoje, nes nėra nurodomojo kelio ženklo „Dešinės eismo juostos pabaiga“, todėl galioja dešinės rankos taisyklė ir automobilis, važiuojantis antroje juostoje turi praleisti pirma juosta važiuojantįjį“.

Situacija kelianti daug klausimų, tačiau sprendimas – paprastas

Vairavimo instruktorius L. Vasiliauskas komentavo, jog situaciją išspręstų paprasčiausias kelio ženklas. Anot vairavimo instruktoriaus, ženklą, ko gero, buvo pamiršta pakabinti po atliktų kelio darbų šioje atkarpoje.

Kelio ženklas / ketonline.lt nuotr.

„Pats jau ilgą laiką apie šią situaciją diskutuoju su mokiniais ir pabrėžiu, jog atidžiai stebėtų aplinką važiuodami pirma juosta, nes antroje juostoje važiuojantys niekada nesusigaudo, kad neturi pirmumo, ne vieną kartą teko stoti ir praleisti antra juosta važiuojančius automobilius tik tam, kad išvengtume avarijos“, – patirtimi dalinosi ekspertas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA