Dėmesio: rytoj Kaune bus uždaromos dviejų gatvių atkarpos – Kas vyksta Kaune

Dėmesio: rytoj Kaune bus uždaromos dviejų gatvių atkarpos

Ketvirtadienį Kauno miesto savivaldybė informavo, kad gegužės 24 d., penktadienį, dėl vyksiančios tradicinės „Kiemų šventės“ bus uždaromos dviejų gatvių atkarpos.

Kaip rašoma savivaldybės Facebook įraše, dėl renginio gegužės 24 d. bus uždaroma:

– Maironio g. atkarpa kertanti Laisvės alėją, nuo 6 iki 22 val.;

– Mickevičiaus g. atkarpa kertanti Laisvės alėją, nuo 16 iki 22 val.

KMS nuotr.

Nuo Soboro 18 val. nusidrieks Kauno bendruomenių, organizacijų, kavinių ir barų stalų upė, dekoruota gėlėmis ir staltiesėmis, prie kurių bendrai vakarienei susės šventiškai nusiteikusios bendruomenės.

Renginio organizatoriai, kaip ir kasmet, prie vieno didelio stalo Kauno širdyje kviečia susiburti visus – nuo nepažįstamų prie nepažįstamų, iki kaimynų prie kaimynų.

Kaip rašoma Kauno menininkų namų internetinėje svetainėje, ilgoje stalų linijoje rikiuosis ir pakylos, skirtos meno kolektyvų ir kultūros atstovų pasirodymams. Renginys miesto širdyje po atviru dangumi vyks 18.00–20.00 val.

Primename, kad „Kiemų šventė“ – tradicinis renginys, kuriuo puoselėjama Kauno miesto gyventojų draugystė. Šventės metu Laisvės alėja tampa bendruomeniškiausiu ir ilgiausiu vakarienės stalu, simbolizuojančiu Kauno miesto žmonių bendrystę. Renginys kasmet tarsi sužadina Laisvės alėją, ji tampa kiekvieno iš mūsų kiemo tęsiniu. „Kiemų šventės“ metu jos dalyviai skaito poeziją, šoka, dainuoja, organizuoja žaidimus bei akcijas, įtraukia praeivius į kūrybines veiklas.

Be to, paskutinįjį gegužės savaitgalį Kaunas minės ir savo 616-ąjį gimtadienį – laukia net trijų dienų maratonas. Savaitgalį miesto erdves užlies muzikos garsai – suplanuoti tiek Lietuvos, tiek užsienio atlikėjų ir grupių pasirodymai, taip pat lauks lazerių šou, vyks svarbiausios viduramžių pramogos bei daugybė kitų veiklų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA