Laisvės alėjoje genimos liepos | Kas vyksta Kaune

Laisvės alėjoje genimos liepos

R. Tenio nuotr

Šią savaitę pradėtas Laisvės alėjos liepų formuojamasis genėjimas. Medžiai pradėti genėti nuo Soboro pusės. Iš viso formuojamuoju genėjimu – suteikiant lajai formą – bus apgenėtos 591 liepos, dar 36 liepos bus genimos Vilniaus g. Paskutinį kartą liepos buvo pagražintos prieš trejus metus – 2011- aisiais metais.

„Medžiams geriausia, kai jie genimi jau sulapoję. To nepatartina daryti sprogstant pumpurams. Taip pat negerai genėti, kai liepos žydi. Šiemet buvo nuspręsta, kad genėjimo darbai būtų atliekami pačioje vasaros pabaigoje”, – teigė miesto želdinius prižiūrinčios bendrovės „Irgita” direktorius Robertas Mačiulis.

Pasak jo, Laisvės alėjos liepos genimos, siekiant suteikti lajos formą, tad kol šakos be lapų, to padaryti neįmanoma. Medžiams suteikti trapecijos formą buvo nuspręsta daugiau kaip prieš dešimtmetį. Liepoms genėjimo metu suteikta geometrinė forma vizualiai pagyviną pėsčiųjų gatvę, o apačioje augančios gėlės gauna pakankamai saulės šviesos. Medžių šakų nugenėjimas sveika ir pačiam medžiui: sustiprėja jo šaknys, jis tarsi atgaivinamas.

„Bendrovės darbuotojai medžius geni kiekvieną dieną. Planuojama, kad darbai truks ne ilgiau kaip mėnesį”, – teigė R. Mačiulis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA