Kaune – 23-iasis „Pavasario festivalis“: šiais metais bus kalbama apie itin svarbią temą – Kas vyksta Kaune

Kaune – 23-iasis „Pavasario festivalis“: šiais metais bus kalbama apie itin svarbią temą

/ Organizatorių nuotr.

Šiandien gyvename itin permainingame technologijų pasaulyje. Dirbtinis intelektas, kiekvienam tampa ne tik dažniau girdimu, bet ir labiau naudojamu įrankiu. Gegužės 13–17 dienomis Vytauto Didžiojo universiteto studentų atstovybė (VDU SA) Kaune organizuoja 23-ajį kartą vyksiantį renginį „Pavasario festivalis“. Šiais metais festivalio šūkis – „Patirk intelekto renesansą“.

Šiandien esame situacijoje kuomet intelekto sąvoka įgauna kitokią prasmę. Šių metų festivalio šūkis simbolizuoja perversmą ir atgimimą kitoje, dirbtinėje intelekto formoje. 2024 metų festivalis neša dirbtinio intelekto tematiką. Savaitę laiko Kauno miesto gyventojai ir svečiai įvairių veiklų metu turės galimybę artimiau susipažinti su itin kontraversišku dirbtiniu intelektu ir jo teikiamomis naudomis bei keliamomis grėsmėmis.

/ Organizatorių nuotr.

Festivalio metu dalyviai turės galimybę dalyvauti orientacinėse varžybose, diskusijose, o penktadienio vakarą lauks nemokamas koncertas, kuriame galės išgirsti šiuolaikinės muzikos atlikėjus!

Gegužės 14-tą dieną vyks diskusija, kurios klausytojai bus supažindinami su dirbtinio intelekto daroma žala akademinėje srityje. Taip pat, bus vykdomos kūrybinės dirbtuvės, kurių metu dalyviai turės galimybę įgyti įgūdžių, kaip tinkamai naudotis dirbtinio intelekto įrankiais muzikos, medijų, dizaino ir paieškos pritaikymui įvairiose studijų srityse.
Gegužės 16-tą vyksiančių orientacinių varžybų metu dalyviai turės galimybę sustiprinti savo žinias apie sąmoningą ir sąžiningą dirbtinio intelekto naudojimą studijų metu bei sužinos apie dirbtinio intelekto galimybes, atlikdami įvairaus pobūdžio užduotis.

Gegužės 17-tą visų lauksime Pavasario festivalio uždarymo koncerte. Po savaitės, pilnos naujų žinių ir praktinių užsiėmimų, renginio dalyviai turės galimybę išgirsti šiuolaikinės muzikos atlikėjų pasirodymus ir sudalyvauti apdovanojimų ceremonijoje, kurioje bus pristatyti orientacinių varžybų rezultatai.

Renginio tikslas – plėsti Kauno miesto ir svečių įgūdžius dirbtinio intelekto srityje, siekiant tikslingo ir efektyvaus žinių pritaikymo akademinėje bei kasdieninėje veikloje. Festivalio šūkis – Patirk intelekto renesansą, išduoda pagrindinę renginio esmę – festivalio metu bus teorinių ir praktinių užsiėmimų susijusių su dirbtiniu intelektu.

Šiais, sparčios technologijų kaitos laikais, VDU SA prezidentė Emilija Drabužinskaitė teigia, kad „studentams ir visai universiteto bendruomenei viena iš daugiausiai iššūkių keliančių tematikų yra sparčiai paplitęs ir laisvai pasiekiamas dirbtinis intelektas bei jo pritaikymas.

Tam, kad naujausios technologijos būtų efektyviai taikomos akademinėje srityje, turime suprasti jų galimybes ir išmokti jomis naudotis.“

Daugiau informacijos galite rasti Facebook puslapyje „VDU Studentų atstovybė“. Renginio nuoroda: https://fb.me/e/3GyLhI1Jp

Renginys yra visiškai nemokamas!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA