Kauno „Žalgirio“ pergalė užtikrino bilietą į LKL finalą – Kas vyksta Kaune

Kauno „Žalgirio“ pergalė užtikrino bilietą į LKL finalą

/ „BC Žalgiris Kaunas“ nuotr.
/ „BC Žalgiris Kaunas“ nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai užbaigė „Betsafe-LKL“ pusfinalio seriją trečiosiose rungtynėse namuose nugalėdami Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ komandą 88:79 (18:18, 21:26, 24:10, 25:25).

Tomas Dimša dvikovą atidarė taikliu dvitaškiu, tris baudų metimus sumetė Keenanas Evansas, o Laurynas Birutis surinko keturis taškus – 9:7. Baudų metimais taškus rinko Brady Manekas ir Edmondas Sumneris, dar vieną dvitaškį įmetė L.Birutis, o Edgaras Ulanovas pelnė keturis taškus – 18:18.

Po dvitaškį įmetė E.Sumneris ir Lukas Lekavičius, baudos metimu pasižymėjo Rolandas Šmitas, o Dovydas Giedraitis ir L.Lekavičius taikliai metė iš toli – 29:29. Kevarriusas Hayesas įdėjo iš viršaus ir realizavo baudos metimą, dviejų taškų vertės metimą pataikė E.Ulanovas, K.Evansas sumetė baudų metimus, o E.Sumneris surinko tris taškus – 39:44.

Po pertraukos penkis taškus iš eilės pelnė K.Evansas, baudų metimus sumetė L.Birutis, o B.Manekas tritaškiu vėl išvedė kauniečius į priekį – 49:46. K.Evansas, L.Birutis ir E.Ulanovas įsirašė po dar du taškus, vieną baudos metimą įmetė L.Lekavičius, kėlinio pabaigoje dvitaškiu dar pasižymėjo B.Manekas, o L.Lekavičius kėlinį užbaigė penkiais taškais – 63:54.

K.Hayesas baudų metimais didino skirtumą, Demetre Riversas smeigė tritaškį, L.Lekavičius pridėjo 2 taškus – 70:56. Kamuolį perėmęs E.Sumneris dėjo į krepšį, L.Lekavičius pataikė iš toli, R.Šmitas ir T.Dimša taškus rinko po prasiveržimų – 79:64. Rungtynes užbaigė R.Šmito dvitaškis, penki T.Dimšos taškai iš eilės ir L.Lekavičiaus baudų metimai – 88:79.

„Žalgiris“: L.Lekavičius 18, K.Evansas 12, L.Birutis 10 (2 blk.), T.Dimša 9, E.Sumneris 8, E.Ulanovas 8 (7 rez. perd.), B.Manekas 7, R.Šmitas 5, K.Hayesas 5 (5 atk. kam., 3 per. kam.), D.Riversas 3, D.Giedraitis 3.

„7bet-Lietkabelis“: D.Sirvydis 25 (4 rez. perd.), D.Gagičius 20 (11 atk.kam.), V.Lipkevičius 9 (5 atk. kam.).

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA