Ąžuolyno bibliotekoje irgi griaudės šiuolaikinio miesto festivalis „Audra“ – Kas vyksta Kaune

Ąžuolyno bibliotekoje irgi griaudės šiuolaikinio miesto festivalis „Audra“

Ąžuolyno bibliotekos nuotr.

Birželio 5–9 dienomis Kaune jau trečią kartą siausiantis šiuolaikinio miesto festivalis „Audra“ sudrebins ir Ąžuolyno biblioteką – kviesime apsilankyti net keturiuose renginiuose, kurie vyks ir Radastų g. 2, ir K. Donelaičio g. 8.

Modernizmo ekskursija ir gėdos jausmo tyrinėjimai

Parodos kalno papėdėje, K. Donelaičio g. 8, įsikūręs Ąžuolyno bibliotekos padalinys pirmasis įsilies į „Audrą“. Birželio 6–7 dienomis bus galima apsilankyti ekskursijoje po vieną iš modernistinės architektūros perlų – buvusius Prekybos, pramonės ir amatų rūmus, sužinoti, kam šis pastatas buvo skirtas iki įsikuriant bibliotekai, bei pamatyti rečiau atveriamas erdves. Būtina registracija.

O štai ieškančius potyrių ar išgyvenančius jausmų stygių biblioteka birželio 7 d. kvies peržengti gėdos slenkstį į specialiai šiam festivaliui kurtą minėto jausmo salą. Pastato kiemelyje įsikurs istorinės perspektyvos apie gėdinimo fenomenus, bus galima išgirsti asmeninių nepatogių istorijų iš įvairaus amžiaus bei profesijų kauniečių lūpų, susitikti su psichologe, griauti mitus apie knygas, kurias viešumoje skaityti gėda. O visą sukauptą informaciją ir emocijas ištrypsime per alternatyvaus roko grupės „Gėda“ koncertą, kuris su trenksmu užbaigs renginį.

Atveriamas knygų saugyklos bokštas ir pristatoma tvari mada

Šeštadienį (birželio 8 d.) „Audra“ siaus Ąžuolyne (Vydūno al. 4), kur visą dieną griaudės koncertai, šokiai ir įvairios veiklos. Tačiau nebus pamirštas ir Mažasis ąžuolynas. Visus, judančius link festivalio epicentro ar iš jo, Ąžuolyno biblioteka (Radastų g. 2) kvies į išskirtinę ekskursiją po knygų saugyklos bokštą, kuriame įdomu ne tik pašniukštinėti tarp lentynų beieškant įdomybių, bet ir pažvelgti į Kauno panoramą. Būtina registracija.

O tik pasibaigus bibliotekos darbo valandoms lyg išeinantys lankytojai ant paradinių laiptų pasirodys net šešios tvarios mados kolekcijos, kurias pristatys Kauno kolegijos studentai, „Behind Curtains“ projektas bei pačios bibliotekos bendruomenė. Kviečiame ne tik pažiūrėti, kaip tvarumą madoje perteikia kylantys kūrėjai, tačiau ir įsikvėpti kūrybiškų idėjų, kaip kurti ilgaamžį ir unikalų savo pačių stilių.

Renginių programa:

Birželio 6 d. 17.00–18.00 val.

Birželio 7 d. 18.00–19.00 val.

Modernizmas: ekskursija, K. Donelaičio g. 8. Būtina registracija čia (birželio 6 d.) arba čia (birželio 7 d.).

Birželio 7 d. 16.00–20.00 val.

Perženk gėdos slenkstį, K. Donelaičio g. 8 vidinis kiemelis. Daugiau informacijos čia.

Birželio 8 d. 13.00–14.30 val.

Birželio 8 d. 15.00–16.30 val.

Ekskursija: knygų saugyklos bokštas, Radastų g. 2. Būtina registracija čia (13 val.) arba čia (15 val.).

Birželio 8 d. 16.00–17.30 val.

Madų šou „Tvariai – ne tik nuogai“, ant paradinių Ąžuolyno bibliotekos laiptų, Radastų g. 2.

Visi Ąžuolyno bibliotekos renginiai yra nemokami.

Daugiau informacijos apie festivalį rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA