Kaunietė įspėja pasisaugoti: Aleksote siaučia įsibrovėliai | Kas vyksta Kaune

Kaunietė įspėja pasisaugoti: Aleksote siaučia įsibrovėliai

Skaitytojos nuotr.

Į portalo „Kas vyksta Kaune” redakciją kreipėsi įsibrovėlių įbauginta moteris. Dvi dienas paeiliui į „svečius” Aleksote užsukę vyrai pavogė tik interneto priedėlį, vėliau grįžo su lauknešėliu, kurį paliko ir, tikėtina, vėl grįš pasiimti. Moteris nusprendė įspėti kauniečius pasisaugoti, nes į pareigūnų tyrimą ir vagišių paieškas daug vilčių nededa.

„Šaukiamės pagalbos! Vakar Aleksote, netoli Fredos buvo įsilaužta į namus, šarvuotų durų stiklas buvo išdaužtas, tokiu būdu vagys pateko į namus. Žmonės sako, kad veikė trise, vienas stebėjo, kiti du pateko į svetimus namus. Spėjo pavogti tik interneto blokelį ir laidą.

Šiandien, 11.12, būnant mano mamai namuose, jie ir vėl grįžo, kol mama išėjo kelioms minutėms iki kaimynės, kuri gyvena tame pačiame name, pirmame aukšte. Kaimynė su mama išgirdo, kad kažkas ir vėl vaikšto namuose, bėgo žiūrėti ir tuo pačiu kvietė policiją, sugrįžo tie patys asmenys, kurie ir vakar išlaužė duris ir išdaužė durų stiklą”, – nemalonia patirtimi penktadienį dalijosi kaunietė.

Moters teigimu, į įvykio vietą policijos pareigūnai vyko apie valandą laiko, todėl įsibrovėliai spėjo pasišalinti.

„Asmenys nematyti, spėjome padaryti nuotraukų, todėl prašome pagalbos paviešinti ir įspėti visus, kad vyksta įsibrovimai į namus netgi dienos metu, visiškai neslepiant savo veido. Policijos tyrimai ir paieškos vyksta labai lėtai, tikimės, kad apsaugosite ir kitus žmones, nes šie veikėjai neadekvatūs ir gali padaryti bet ką”, – kauniečius įspėja moteris.

Anot skaitytojos, įsibrovėliai atsinešė ir lauknešėlį, kurį paliko įvykio vietoje. „Tiesa, į namus atsinešė ir maišelį su saldainiais, kryžiažodžiu, galbūt ieško, kur apsigyventi? Žinoma jį paliko, tai esame garantuoti, kad jie dar sugrįš”, – nerimavo ji.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune” komentavo Kauno apskrities vyriausioji policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė, lapkričio 11-12 dienomis į Lakūnų plentą dėl patekimo į patalpas iš tiesų vyko pareigūnai.

O. Vaitkevičienės duomenimis, lapkričio 11 d. laikotarpiu nuo 07.00 val. iki 19.20 val. išdaužus durų stiklą, patekta į būtą. Pirminiais duomenimis pavogtas interneto priedėlis.

Lapkričio 12 d. apie 14.24 val. taip pat gautas pranešimas, kad į namus atėję pašaliniai asmenys, kurie, pirminiais duomenimis, šeimininkei išėjus pateko į patalpas pro neužrakintas duris. Turimais duomenimis, niekas pavogta nebuvo.

Anot O. Vaitkevičienės, asmenys, kurie buvo užėję į minimas patalpas, nenustatyti. „Pareigūnai gyventojams primena ne tik į namus neįsileisti nepažįstamų asmenų, bet net ir trumpam išeinant, būtinai užrakinti namų duris”, – teigė ji.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA