Karo muziejus ir Karo technikos ekspozicija lankytojus priims ilgiau | Kas vyksta Kaune

Karo muziejus ir Karo technikos ekspozicija lankytojus priims ilgiau

/ VDU karo muziejaus nuotr.

Vytauto Didžiojo karo muziejus ir Karo technikos ekspozicija, įrengta Kauno tvirtovės VI forte, gegužės–rugpjūčio mėnesiais lankytojus priims ilgiau. Karo muziejus trečiadieniais lankytojų lauks iki 19 val., o Karo technikos ekspozicijoje antradieniais-sekmadieniais ekskursijos bus vedamos net 8 kartus per dieną.

„Atsižvelgdami į lankytojų poreikį, nutarėme vasarą prailginti tiek muziejaus, tiek Karo technikos ekspozicijos darbo laiką, taip sudarydami galimybę lankytojams aplankyti muziejaus ekspozicijas ne darbo valandomis. Dėl valstybėje paskelbto karantino, šiuo metu ekskursijos vedamos mažesnėms žmonių grupėms ir lankytojų srautai yra ribojami.

Todėl nuo šiol Karo technikos ekspozicijoje ekskursijos bus vedamos 8 kartus per dieną, o Karo muziejų trečiadieniais bus galima lankyti iki 19 val. Tiesa, reikia priminti, kad norint aplankyti Karo technikos ekspoziciją, reikia užsiregistruoti“, – sakė Renginių ir lankytojų aptarnavimo skyriaus vedėja Vilija Sapjanskienė.

Vanago skulptūra / VDU karo muziejaus nuotr.

Karo muziejuje šiuo metu galima aplankyti Jolitos Vaitkutės parodą „Pradžios taškas“. Parodoje įamžinama viena pagrindinių muziejaus misijų – įprasminti kovas dėl Lietuvos laisvės ir Nepriklausomybės, saugoti kovų ir kovotojų atminimą, jas liudijančias istorines vertybes ir relikvijas, rašoma VDU karo muziejaus pranešima žiniasklaidai.

Pagerbiant muziejaus įkūrėjo generolo Vlado Nagevičiaus indėlį į muziejaus kūrimą ir kuravimą, ir naujojo muziejaus pastato, tapusio vienu iš valstybingumo ir Lietuvos nepriklausomybės simboliu, statybas – vienoje muziejaus salėje iškilo gen. V. Nagevičiaus portretas, sukurtas iš 1918–1940 m. laikotarpio Lietuvos kariuomenę atspindinčių eksponatų, saugomų muziejaus saugyklose.

Paroda Pradžios taškas / VDU karo muziejaus nuotr.

Taip pat lankytojai turėtų maloniai nustebti užėję į Didžiąją muziejaus salę, kurioje vyksta ekspozicijos atnaujinimo darbai. Šiuo metu salėje jau galima pamatyti garsųjį Antano Gustaičio lėktuvą ANBO. Čia taip pat laikinai eksponuojama Lietuvos partizanų vado, 1949 m. Vasario 16-osios deklaracijos signataro, brigados generolo Adolfo Ramanausko-Vanago skulptūra „Vanagas su vanagėliais“, o muziejaus kriptoje dar galite išvysti išskirtinį paminklą „Už jūsų ir mūsų laisvę”, skirtą visų Rusijos sukeltų karinių konfliktų aukoms atminti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA