Dingo raidė: smulkmena, bet akis bado – Kas vyksta Kaune

Dingo raidė: smulkmena, bet akis bado

Modestas Patašius 2024/05/10 21:02
M. Patašiaus nuotr.

Ant Milikonių kalno yra viena iš gražiausių mieste „Trijų žirgelių“ apžvalgos aikštelė. Prieš 20 metų ją kapitališkai atnaujinus, papėdėje iš Linkuvos gatvės pusės buvo pritvirtintas prieškario laikų Žemaičių plento statytojų laiškas ateities kartoms, žemėlapis, taip pat užrašas ant veidrodinio paviršiaus su rodyklėmis, skelbiančiomis, kad vienoje pusėje Klaipėda, kitoje – Kaunas.

Deja, jau metai, o gal ir dar ilgiau, kai žyminti Klaipėdos kryptį žodžio pradžioje buvusi K raidė paslaptingai prapuolė lyg į vandenį…

Nukrito pati, ar kas nulupo?..

Įdėmiau iš arčiau apžiūrėjus užrašus matyti, kad jie pagaminti iš metalo. Dingusios raidės vietoje išlikęs klijų pėdsakas ir raidę prilaikiusios kniedės.

Kam užkliuvo ta raidė, galima tik spėlioti. Kad nukristų pati – mažai tikėtina, kodėl tik ši? Kad ją nulupo metalo vagys, irgi nelabai. Kodėl tada tik ją vieną?..

Kaip ten bebūtų, atrodytų tai – mažytė smulkmena, tačiau sutikite, badanti akis. Keista, kad tokios „nepagarbos“ dar nepastebėjo pro šalį važiuojantys uostamiesčio gyventojai.

Mato, bet tyli

Ir tai, tikėtina, pastebi ne vienas kuriems kasdien tenka važiuoti ar kulniuoti pro šią vietą. Gal net ir atsakingi už šios, bei kitų aikštelių priežiūrą savivaldybės darbuotojai.

„Gal jų akys nemato, širdies neskauda.. .Argi sunku padaryti naują raidę, ir tiek čia tos problemos. Tikiuosi dėl tokios smulkmenos nereikia skelbti viešųjų pirkimų?..“ – filosofiškai mąstė sutikta prie apžvalgos aikštelės, netoliese esančioje Debesų gatvėje gyvenanti ir šuniuką vedžiojusi Elena.

Pažadėjo pagaminti naują raidę

Iš portalo „Kas vyksta Kaune“ sužinojęs, kad dingo viena raidė, šios aikštelės rekonstrukcijos projekto autorius architektas Rimvydas Jonas Palys buvo atviras.

„Negali būti… Gaila, labai gaila jei tiek laiko ten tokia netvarka. Aš savo darbą atlikau, dabar už jos priežiūrą atsakinga miesto savivaldybė, tegul jie ir sprendžia šią problemą“, – sakė architektas.

Apie šią „smulkmeną“ informavus atsakingus miesto savivaldybės darbuotojus netrukus sulaukėme atsakymo, kad artimiausiu metu bus pagaminta nauja raidė „prapuolėlė“ ir grąžinta į seną vietą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA