Šilainiuose kylant naujam Kauno ligoninės korpusui, abejonės dėl galimų mokesčių pacientams ir lankytojams – Kas vyksta Kaune

Šilainiuose kylant naujam Kauno ligoninės korpusui, abejonės dėl galimų mokesčių pacientams ir lankytojams

Šilainiuose kylant naujam LSMU Kauno ligoninės Ortopedijos traumatologijos klinikos korpusui, klausimų pradėjo kelti naujos stovėjimo aikštelės apmokestinimas. Ar į ligoninę atvykstantys pacientai ir lankytojai privalės mokėti už automobilio stovėjimą, o gal teks mokėti ir aplinkiniams gyventojams?

Įkasant simbolinę laiko kapsulę, kuria pažymėta korpuso statybos darbų pradžia, LSMU Kauno ligoninės generalinis direktorius prof. habil. dr. Albinas Naudžiūnas kalbėjo, kad didelės problemos atvykti į naująjį Traumatologijos ortopedijos korpusą nebus, susisiekimas čia geras, yra daugiau erdvės pasistatyti automobiliams.

Tuomet kalbėdamas jis atkreipė dėmesį, jog miesto centre esantis ligoninės padalinys visuomet kentėjo dėl nepakankamos vietos transporto priemonėms.

Apie apmokestinimą – nei minties

Kauno savivaldybės administracijos Statybos valdymo skyriaus vedėjas Vigimantas Abramavičius naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo, kiek stovėjimo vietų turės naujasis korpusas ir kam jos bus skirtos.

„Naujasis korpusas turės apie 100 parkavimo vietų automobiliams. Iš jų 4 vietos turėtų būti skirtos elektromobiliams“, – teigė V. Abramavičius.

Statybos valdymo skyriaus vedėjas patikino, jog apmokestinti aikštelės kol kas neplanuota ir diskusijų apie tai neturėta.

Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius teigė, jog apmokestinti stovėjimo vietų neplanuota visuose Šilainiuose. Deja, šie žodžiai ne ilgai liko tiesa, nes kauniečiai atkreipė dėmesį, jog Šilainiuose, šalia prekybos centro „Taubūčiai“ atsirado šlagbaumai ir ženklai, nurodantys, jog stovėjimas šioje aikštelėje nuo šiol mokamas. Taip pat Šilainiuose reik susimokėti už stovėjimą aikštelėje prie „Lidl“ parduotuvės Baltų prospekte ir prie „Iki“ parduotuvės Žemaičių plente.

Eiguliuose įsikūrusių LSMU Kauno klinikų automobilių stovėjimo vietų situacija kiek kitokia – čia mokamos ne tik aikštelės, esančios gydymo įstaigos teritorijoje, bet ir aplinkinės gatvės ir gatvelės.

Sunku patikėti, jog kita didžiausia gydymo įstaiga Kaune atvažiuojančiųjų nuosavu transportu neapmokestins, bet galima tik tikėtis, jog taip ir liks.

Kauno klinikų parkingas / LSMU Kauno klinikų nuotr.

Laukia įrengimo darbai

Naujasis ligoninės korpusas pradėtas statyti 2022 metų birželį, o rangovai žada, jog pastatą užbaigs šių metų birželį. Po šių darbų užbaigimo planuojama pradėti kitą etapą – Priėmimo skubios pagalbos ir traumų, Ortopedijos traumatologijos stacionaro ir kitų skyrių bei operacinių įrengimas, kuris gali trukti apie pusmetį.

„Naujas pastatas bus taupus ir atitiks šiuolaikinius standartus, darbuotojų bei pacientų poreikius. Ortopedijos traumatologijos korpuse veiks traumatologijos priėmimo skyrius, bus įrengtos 5 modernios operacinės, pacientams skirta 70 lovų, įsigyta nauja diagnostinė ir gydymo įranga.

LSMU Kauno ligoninė / R. Tenio nuotr.

Trijų aukštų pastatas turės A++ energinio naudingumo klasę, korpusas užims 4784,3 kv. m. plotą“, – teigė LSMU Kauno ligoninės Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovas Saulius Tvirbutas.

Projektą parengė UAB „Projektų ekspertai“, statytojas – UAB „Autokausta“. Pastato statybą finansuoja Kauno miesto savivaldybė, kuri miestui atsieis 9 mln. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA