Kauno teisme – Laisvės alėjos muštynių byla, vienas iš nukentėjusiųjų nebenori tokiu būti | Kas vyksta Kaune

Kauno teisme – Laisvės alėjos muštynių byla, vienas iš nukentėjusiųjų nebenori tokiu būti

BNS / Dominykas Biržietis 2024/04/17 19:28
R. Tenio nuotr.

Kauno apylinkės teismas trečiadienį pradėjo iš esmės nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje septyni asmenys kaltinami sutrikdę sveikatą iš chuliganiškų paskatų, vienas nukentėjusysis teismui pateikė prašymą panaikinti šį statusą.

Kaip BNS nurodė Kauno apylinkės teismo atstovė Tautvilė Merkevičiūtė, trečiadienio posėdyje byla buvo pradėta nagrinėti iš esmės, valstybinį kaltinimą palaikanti prokurorė Gabija Večerinskienė pagarsino kaltinamąjį aktą.

„Visi kaltinamieji dėl kaltės nepasisako, parodymus sutinka duoti tik tada, kai bus apklausti visi proceso dalyviai“, – informavo T. Merkevičiūtė.

Anot jos, teismas taip pat gavo vieno nukentėjusiojo prašymą panaikinti jam ikiteisminio tyrimo metu suteiktą nukentėjusiojo statusą. T. Merkevičiūtės teigimu, trečiadienį teismui pateiktas prašymas panaikinti nukentėjusiojo statusą yra jau antras. Pirmasis anksčiau gautas prašymas buvo atmestas.

Kitas nukentėjusysis prašo grąžinti tyrimo metu iš jo paimtus sportinius batelius, šortus ir palaidinę.

Nutartys dėl šių prašymų bus skelbiamos balandžio 24 dieną.

„Kadangi kaltinamieji ir jų gynėjai nesutiko su nukentėjusiųjų ir liudytojų apklausa nuotoliniu būdu, į kitą posėdį, kuris vyks balandžio 30 dieną, jie bus įpareigoti atvykti gyvai“, – pridūrė T. Merkevičiūtė.

Laisvės alėjos muštynių byloje kaltinimai nesunkiu sveikatos sutrikdymu iš chuliganiškų paskatų pareikšti septyniems asmenims. Jie ikiteisminiame tyrime kaltės nepripažino, dalis dėl jos nepasisakė.

Nukentėjusiaisiais šioje byloje pripažinti keturi asmenys. Trys nukentėjusieji bylos nagrinėjime trečiadienį dalyvavo nuotoliniu būdu.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas, kai 2023 metų rugpjūtį, dienos metu, Kauno policijos pareigūnai gavo pranešimą, kad restorano lauko erdvėje Laisvės alėjoje kaukėtų vyrų grupė užpuolė prie staliuko sėdėjusius keturis vyrus ir moterį.

Užpuolikai kumščiais, metaliniais strypais, kastetais, peiliais ir kitais daiktais smurtavo prieš minėtus kavinės lankytojus. Policija šį įvykį siejo su nusikalstamų grupuočių santykių aiškinimusi, pašaliniai žmonės nenukentėjo.

Bylos nagrinėjimas keliskart atidėtas nepavykus į posėdį prisikviesti nukentėjusiųjų. Vieną iš jų teismas kovo pabaigoje nusprendė atvesdinti, bet nepavykus to padaryti, byla atversta jam nedalyvaujant.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA