Neformaliam švietimui – 17 mln. eurų iš biudžeto | Kas vyksta Kaune

Neformaliam švietimui – 17 mln. eurų iš biudžeto

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija 2021 m. neformaliajam vaikų švietimui skyrė 17 mln. eurų valstybės biudžeto lėšų. Kaip nurodoma ministerijos pranešime, pernai iš ES paramos lėšų buvo skirta 12 mln. eurų.

„Iki šiemet neformalusis vaikų švietimas buvo finansuojamas iš Europos Sąjungos skiriamų lėšų. Viena vertus, jos senka, o antra – tokiai svarbiai ugdymo sričiai lėšos turi būti skiriamos valstybės biudžete. Valstybė savo vaikams neabejotinai turi garantuoti ne tik kokybišką formalųjį išsilavinimą, bet ir prisidėti prie meninio, sportinio, technologinio ar kitokio asmenybę lavinančio ugdymo, sudaryti vaikams kuo daugiau galimybių plėsti akiratį, prasmingai leisti laisvalaikį“, – pranešime cituojama švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Pinigai, skirti neformaliajam vaikų švietimui, bus paskirstyti savivaldybėms, atsižvelgiant į mokinių, kurie praėjusių metų rugsėjo 1 d. mokėsi pagal bendrojo ugdymo programas, skaičių. Lėšos savivaldybėms bus skiriamos tolygiai kiekvienam ketvirčiui, įskaitant ir vaikų vasaros atostogų mėnesius. Taigi, neformaliojo vaikų švietimo būreliai galės vykti ir vasarą.

Šiemet taip pat planuojama palengvinti neformaliojo vaikų švietimo programų teikėjų ir savivaldybių administracinę naštą: rengiamasi suvienodinti paraiškų teikimo terminus savivaldybėse, supaprastinti švietimo registrus, kad jie taptų „draugiškesni“ vartotojui, sudaryti galimybę, kad programos, kurios vykdomos keliose savivaldybėse, būtų akredituotos kaip nacionalinės.

Šiemet dėl karantino visa neformaliojo švietimo veikla vyksta tik nuotoliniu būdu. Kasmet neformaliojo vaikų švietimo veiklose dalyvauja apie 60 proc. mokyklinio amžiaus vaikų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA