Sujudimas Eiguliuose: galimai užfiksuotas padidėjęs radiacinis fonas, evakuoti gyventojai (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Sujudimas Eiguliuose: galimai užfiksuotas padidėjęs radiacinis fonas, evakuoti gyventojai (papildyta)

/ Skaitytojo Virginijaus nuotr.

Kauniečiai sunerimo dėl gausių specialiųjų tarnybų pajėgų Eiguliuose, prie V. Landsbergio-Žemkalnio gatvės 7 namo. Paaiškėjo, kad dėl galimo pavojaus evakuoti gyventojai.

„Kas nutiko V. Landsbergio-Žemkalnio g. 7 name? Atvykusios visos gelbėjimo tarnybos, aptverta teritorija“, – teiravosi skaitytoja Julija.

Susisiekus su Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budinčiu pareigūnu, minėtu adresu buvo gautas pranešimas dėl galimai padidėjusio radiacinio fono.

Pareigūnai šioje teritorijoje dirbo pagal ankstesnes gautas medžiagas ir tokiu būdu nustatė galimą padidėjimą.

Dėl galimo pavojaus evakuoti daugiabučio gyventojai, tačiau medikų pagalbos neprireikė.

Kada gyventojai galės grįžti į namus, pareigūnas šiuo metu atsakyti negalėjo.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnas informavo, jog pareigūnai galimai rado medžiagų, iš kurių galima pagaminti sprogmenį, todėl buvo aptverta teritorija, evakuoti gyventojai.

„Šiuo metu teritorija yra aptverta, gyventojai neįleidžiami į laiptinę, kad pareigūnai galėtų efektyviai dirbti savo darbą“, – teigė pareigūnas.

Radiacinės saugos centro specialistai nuolat (24/7) stebi Ankstyvojo radiacinio pavojaus perspėjimo tinklo (RADIS) teikiamus matavimų duomenis ir apie aplinkos radiacinio fono padidėjimą Lietuvoje nedelsdami informuotų atsakingąsias institucijas ir gyventojus bei pateiktų rekomendacijas dėl apsaugomųjų veiksmų taikymo.

Radiacinio fono situaciją Lietuvoje realiu metu galima stebėti čia.

Papildyta 19.50 val.

Radiacinis saugos centras informuoja, kad V. Landsbergio-Žemkalnio gatvės 7 name rastos detalės (metaliniame konteineryje), padengtos radioaktyviosiomis medžiagomis.

„Norime nuraminti gyventojus, kad šios detalės, esančios metaliniame konteineryje, grėsmes gyventojams ir aplinkai nekelia.

Šiandien jos bus išvežtos į Ignalinos atominę elektrinę“, – pranešė RSC atstovai.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA