Speciali jachtos gelbėjimo operacija Kauno marių įlankoje (video) | Kas vyksta Kaune

Speciali jachtos gelbėjimo operacija Kauno marių įlankoje (video)

Kauno marių Neptūno įlankoje pagaliau pasirodė narai ir „Kauno švaros“ gelbėtojai, kurie iš jos dugno ištraukė praėjusią žiemą į dugną nugarmėjusią nedidelę jachtą.

Maždaug 8 metrų ilgio, apie 4 tonas sverianti jachta „Farandole“ daugiau nebekels pavojaus aplinkai ir nebebus taršos šaltiniu. Neprižiūrėtas laivas prieš kelis mėnesius rastas nuskendęs Kauno marių priekrantėje, rašė Kauno savivaldybė.

Iki šiol šeimininkų nepasigestas turtas išgabentas į miesto ilgalaikio saugojimo aikštelę.

„Darbininkai ir Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai, siekdami lokalizuoti galimą aplinkos taršą, aptvėrė vandens paviršiaus plotą naftos teršalus sulaikančiomis ir absorbuojančiomis bonomis. Laivo nuskendimo vieta nupurkšta specialia naftą skaidančia priemone.

Pirminiais duomenimis, žalos gamtai išvengta, tačiau tai dar turės patvirtinti paviršinio vandens mėginius tyrimams paėmę Aplinkos apsaugos agentūros specialistai“, – teigiama Kauno savivaldybės pranešime.

„Kauno švaros“ darbuotojai su narais planuoja tęsti dugno žvalgybas toliau, kad būtų maksimaliai išvalyta įlankos priekrantė nuo bet kokių pavojingų daiktų ir išvengta su tuo susijusių incidentų.

Primename, jog Kauno savivaldybės tvarkomoje įlankoje nesibaigia teisiniai ginčai su nuo seno ten įsikūrusiais būriuotojais. Daugiau apie situaciją skaitykite „Kas vyksta Kaune“ publikacijoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA