Kauniečius jau džiugina geltonai nusidažiusi Laisvės alėja: pasakė, kur pražys ir nauji gėlynai (foto) | Kas vyksta Kaune

Kauniečius jau džiugina geltonai nusidažiusi Laisvės alėja: pasakė, kur pražys ir nauji gėlynai (foto)

Lrytas.lt / Vėjūnė Inytė „Laikinoji sostinė“ „Lietuvos rytas“ 2024/04/15 08:37
Narcizai Laisvės alėjoje / lryto.lt, R. Vilkelio nuotr.

Kauniečiai jau džiaugiasi geltonai nusidažiusia Laisvės alėja – žiedus praskleidė narcizai. Nors tai džiugina, bet juos jau įprasta matyti nebe pirmus metus. O štai kitose miesto vietose bus ir naujų gėlynų, ir augalų.

Kauno centre – Laisvės alėjoje, S. Daukanto gatvėje ir kitose vietose pražydo narcizai. Geltona žiedų jūra džiugina kauniečius.

„Vienose vietose jų daug, kitur gėlynai retesni. Matyti, kad kai kur žiedus jau krauna ir kitokios gėlės. Įdomu, kokių naujovių sulauksime mieste šį pavasarį ir vasarą?“ – smalsavo kaunietė Greta Sakalauskaitė.

Kita kaunietė Zita sakė, kad pastebėjo, jog gėlyne prie Kauno savivaldybės jau išdygo kažkokios gėlės, bet dar sunku suprasti, ar tai tulpės, ar kitokie augalai.

Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė paaiškino, kad, kaip ir kiekvieną pavasarį, pagrindinėse miesto erdvėse sužydės svogūninės gėlės – tulpės, narcizai ir hiacintai.

„Gėlynai prie savivaldybės šiais metais stebins spalvomis ir žiedų variacijomis. Norime, kad miestiečiai paspėliotų, kokie žiedai skleisis šiemet“, – sakė R. Savickienė.

Nauji gėlynai sužydės baigiamame atnaujinti Gedimino gatvės skvere ir Neries krantinės parke.

„Tai bus daugiamečių augalų kompozicijos, kurių žiedai keis vieni kitus ir džiugins iki pat rudens. Kauniečiai galės grožėtis tamsaus atspalvio irisais, liatriais ir astrancijomis. Vėjyje besiplaikstančiomis virblėmis, hakonėmis ir miskantais. Rudenį grožį skleis astrai ir šilokai“, – pasakojo savivaldybės atstovė.

Vytauto parko rožynas, Vienybės aikštės ir kiti miesto gėlynai bus papildyti daugiametėmis gėlėmis ir viksviniais augalais, kaip ir kasmet, bus vykdoma reguliari visų gėlynų priežiūra.

„Nauja gėlių gausa stebins Nemuno salos gėlynas, kuris specialiai rengtais takeliais leis pasivaikščioti po žiedynų jūrą ir iš arčiau stebėti ne tik žydėjimą, bet ir vabzdžių gyvenimą“, – intrigavo R. Savickienė.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA