Kaune – unikali galimybė publikai išgirsti pasaulinę operos žvaigždę S. Costello | Kas vyksta Kaune

Kaune – unikali galimybė publikai išgirsti pasaulinę operos žvaigždę S. Costello

Stephen Costello / S. Pauly nuotr.

Penktadienio vakarą klasikinės muzikos gerbėjai skubės į Kauno valstybinę filharmoniją, kur išskirtinį koncertą kartu su Kauno miesto simfoniniu orkestru surengs pasaulinė operos žvaigždė, geriausiu JAV tenoru tituluojamas Stephen Costello. Tai bus unikali galimybė Lietuvoje išgirsti garsiausiuose teatruose ir festivaliuose dainuojantį operos solistą.

Kauno miesto simfoninio orkestro (vyr. dirigentas Constantine Orbelian, JAV, vadovas Algimantas Treikauskas) ir šio amerikiečių tenoro draugystė užsimezgė prieš keletą metų, kai solistas įrašinėjo pirmąjį savo solinį albumą. Prasidėjęs dviejų, viena nuo kitos gerokai nutolusių valstybių muzikų kūrybinis bendradarbiavimas subrandino gražių vaisių.

Kaune kartu su Niujorko „Metropolitan opera“ solistu Stefanu Costello (Stephen Costello) įrašyta ir „Delos Music“ leidybinės kompanijos išleista solinė tenoro kompaktinė plokštelė „A te o cara – Stephen Costello sings bel canto“ amerikiečių pasaulio scenos menams skirto tinklapio „Voix des arts“ buvo pripažinta geriausiu 2018 metų vokaliniu albumu.

Vėliau šis albumas buvo nominuotas 2020 metų „Grammy“ muzikos apdovanojimuose geriausio klasikinio albumo kategorijoje. Taip pat – nominuotas ir „Tarptautiniams klasikinės muzikos apdovanojimams“.

Anot S. Costello, įrašyti solinį albumą kartu su Kauno miesto simfoniniu orkestru pasiūlė maestro Constantine Orbelian.

„Man tai buvo pirma pažintis tiek su šiuo orkestru, tiek su jūsų šalimi, bet iš Kauno išsivežiau pačius geriausius įspūdžius, – patiko profesionalus orkestro darbas, puiki salė, mes per labai trumpą laiką atlikome kokybiškus įrašus, tai buvo įspūdinga. Labai gaila, kad tolimesnius mūsų planus sujaukė pandemija, bet tikiuosi, kad sėkmingai pratęsime mūsų bendradarbiavimą artimiausioje ateityje. Mano pasirodymų tvarkaraštis šiuo metu yra labai įtemptas, bet atsiradus kelioms laisvoms dienoms su malonumu priėmiau C. Orbelian kvietimą surengti koncertą Kaune“, – pasakojo amerikietis operos solistas.

Šiuo metu Europoje aktyviai koncertuojantis S. Costello visai neseniai baigė savo pasirodymą Bavarijos nacionalinėje operoje, kur atliko Don Chosė vaidmenį „Karmen“ pastatyme, o prieš atvykdamas į Kauną, Ciuricho operoje dainavo G. Verdi „Requiem“. Po koncerto Kauno filharmonijoje solistas vyks į Berlyną, kur dalyvaus specialiame Gala koncerte, skirtame Ukrainai.

Kartu su S. Costello Kauno filharmonijos scenoje pasirodys talentinga, jaunosios kartos solistė Gabrielė Bukinė. „Gabrielė yra fantastiška atlikėja. Lietuva – nedidelė šalis, turinti nedaug gyventojų, ir tikrai nuostabu, kad jūs turite tokių talentų“, – susižavėjimo scenos partnere neslėpė S. Costello.

Ne vieną pasaulinio garso operos solistą į Lietuvą pakvietęs Kauno miesto simfoninio orkestro vyriausiasis dirigentas C. Orbelian džiaugiasi, kad orkestras turi galimybių bendradarbiauti su garsiausiais atlikėjais, o Kauno publika gali juos išgirsti gyvai koncertuose.

„Tikiu, jog tai bus nepamirštamas vakaras, su nuostabia programa ir puikiais atlikėjais. Kartu su S. Costello koncerte dainuosianti Gabrielė Bukinė praėjusiais metais tapo absoliučia tarptautinio Klaudios Taev (Estija) jaunųjų operos dainininkų konkurso nugalėtoja. Man teko garbė būti šio konkurso komisijos nariu, todėl esu tikras, kad Gabrielė taps ne tik Lietuvos, bet ir tarptautinės operos scenos žvaigžde. Tik, deja, gaila, kad Kaunas vis dar neturi naujos koncertų salės, ir šį koncertą galės išgirsti vos 500 klausytojų. Tiek, kiek talpina Kauno filharmonijos salė“, – apgailestavo maestro C. Orbelian.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA