Atnaujiname svetainę: kokius baldus pasirinkti? | Kas vyksta Kaune

Atnaujiname svetainę: kokius baldus pasirinkti?

Organizatorių nuotr.

Kiekvienas namų šeimininkas neabejotinai sulaukia meto, kuomet prireikia atnaujinti namus. Laikui bėgant nusidėvi buitinė technika, vonios įranga ir kiti namų atributai, tačiau bene daugiausia klausimų ima kilti susiruošus atnaujinti svetainę. Prireikus naujų baldų, natūralu, imame žvalgytis akiai patraukliausių variantų, tačiau ne visuomet lengva nuspręsti, kuo pakeisti senuosius ir visų taip numylėtus baldus. Svarbu atminti, kad atnaujinant svetainės baldus derėtų atsižvelgti į bent keletą svarbių aspektų, galinčių lemti tiek jūsų pasirinkimą, tiek pačių baldų naudojimo subtilybes ateityje.

Patogumo ir praktiškumo kriterijai

Suplanavus svetainės atnaujinimą ir dairantis naujų minkštųjų baldų, pradėti turėtumėte nuo kruopštaus savo poreikių bei pomėgių įsivertinimo. Jei daug laiko po dienos darbų praleidžiate žiūrėdami mėgstamus serialus, skaitydami knygas ar kitaip poilsiaudami ant sofos, būtinai įsitikinkite, kad sėdimoji dalis yra pakankamai plati – taip galėsite ant jos patogiai susikelti kojas.

Tiesa, jei ieškote ne sofos, o patogaus fotelio, būtinai pasižvalgykite modelių su kojų atrama, kuri užtikrins didžiausią komfortą. Jaukiems pasisėdėjimams taip pat idealiai tinka medžiaginiai variantai – rinkitės minkštesnius audinius, kurie maloniai priglunda prie odos ir yra ypač smagūs liesti. Tiesa, toks pasirinkimas nebūtinai tiks prie jūsų bendro namų interjero stiliaus, todėl jei svetainė bus labiau skirta svečių priėmimui ar trumpiems pasisėdėjimams tarp daugybės dienos užduočių, o namuose vyrauja biuro arba industrinis stilius, verčiau rinkitės odinius baldus.

Pastarieji, beje, reikalauja kur kas mažiau priežiūros nei gobeleninės sofos ar foteliai, todėl laiko stokojantiems žmonėms tai tampa bene sumaniausiu pasirinkimu. Svarbu paminėti, kad odinių baldų kaina gali gerokai prasilenkti su jūsų numatytu svetainės atnaujinimo biudžetu, todėl ieškant lankstaus sprendimo, galima internetu kreiptis dėl kredito ir pasiskolinti palankiomis sąlygomis.

Mažų vaikų bei augintinių poreikiai

Kitas ne mažiau svarbus kriterijus yra šeimos narių poreikių įvertinimas. Jei namuose auginate mažus vaikus ar turite bent vieną keturkojį bičiulį, būtina į tai atsižvelgti ir renkantis minkštuosius baldus.

Pirmenybę teikite ne kilpelinėms medžiagoms – šios lengvai kliūna už aštrių nagučių ir laikui bėgant negrįžtamai išsitampo. Ir nors dauguma gamintojų tikina, kad oda yra vienas geriausių pasirinkimų naminių gyvūnėlių augintojams, odinės sofos nugarinė dalis taip pat gali tapti slapta katės nagų galandymo vieta, o laikui bėgant šis įprotis gali išplisti ir ant viso baldo.

Be to, ant jo kasdien užšokantis šuo taip pat gali palikti nepanaikinamas nagų žymes. Galite išbandyti specialius audinius, kurie ne tik yra atsparesni įbrėžimams, bet ir nuo jų itin lengvai nusivalo augintinių plaukai ir mažų vaikų paliekamos įvairiausios dėmės.

Kalbant apie spalvas, taip pat nederėtų numoti ranka ir rinktis pirmą patikusį variantą – verčiau venkite itin šviesių ir itin tamsių spalvų. Ši taisyklė galioja ir auginantiems mažus vaikus – pirštukų paliekamos žymės bus kur kas mažiau pastebimos ant lengvai pilkos ar rusvos sofos.

Nepamirškite kambario akcentų

Taip pat nederėtų pamiršti, kad minkštieji baldai yra tikrai svarbus svetainės akcentas, todėl dizainą rinkitės neskubėdami. Derinkite porankius ar sofos kojeles prie bendro interjero stiliaus, nepamirškite atsižvelgti ir į kambario koloritą.

Jei turite galimybę, rinkitės ryškesnius, tačiau prie bendrų tonų gerai derančius variantus – pastarieji sukurs kontrastą, kuris akcentuos būtent baldus. Na, o jei geltona ar ryškiai raudona sofa atrodo pernelyg drąsus sprendimas jūsų namams, suteikite kambariui nuotaikos bent jau priderindami aksesuarus – saulėtų spalvų pagalvėles, vazas, gėlių vazonus ar šviestuvų gaubtus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA