Net ir atnaujintas Laisvės alėjos grindinys ilgai nelaikys | Kas vyksta Kaune

Net ir atnaujintas Laisvės alėjos grindinys ilgai nelaikys

Atnaujintu Laisvės alėjos grindiniu kauniečiai džiaugėsi ganėtinai neilgai. Trūkinėjančių granitinių plokščių vaizdais miestiečiai dalijasi dažnai, o šįkart kelia ir klausimą, ar pėsčiųjų gatve zujančios transporto priemonės tam turi leidimą ir laikosi taisyklių?

„Net ir atnaujintas Laisvės alėjos grindinys ilgai nelaikys. Beveik kiekvieną rytą čia zuja furgonai. Įdomu, koks svoris jiems leistinas“, – rašė dėl Laisvės alėjos grindinio susirūpinęs kaunietis.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo Biudžetinės įstaigos „Parkavimas Kaune“ direktorius Justas Limanauskas, 2024 m. kovo 25 d. duomenimis galiojančių leidimų įvažiuoti į Laisvės al. – 81.

Skilinėjančios plytelės Laisvės al. / R. Tenio nuotr.

„Į šį skaičių įeina mėnesiniai, vienadieniai, metiniai leidimai išduoti asmenims, teikiantiems aptarnavimo paslaugas ir asmenims, valdantiems patalpas (statinius) nuosavybės, nuomos, patikėjimo teise ar kitu teisiniu pagrindu, arba kai jų deklaruota gyvenamoji vieta yra valstybės saugomose teritorijose“, – aiškino J. Limanauskas.

Jis pridūrė, kad į minėtą skaičių neįtraukti leidimai, išduoti asmenims, sudariusiems su savivaldybe sutartį atlikti darbus (pvz. UAB „Švara“, UAB „Kauno vandenys“, UAB „Gatvių apšvietimas“).

J. Limanauskas priminė, kad įvažiuoti į Laisvės al., S. Daukanto g., Nepriklausomybės a. leidžiama, jei transporto priemonės bendroji masė yra ne didesnė nei 3,5 t. Jei masė didesnė, tuomet turi būti gautas savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus suderinimas. Visgi, anot jo, šiuo metu tokių leidimų išduotų nėra.

Skilinėjančios plytelės Laisvės al. / R. Tenio nuotr.

Į valstybės saugomas teritorijas leidžiama įvažiuoti nuo 7.00 val. iki 11.00 val., išskyrus saugos paslaugas teikiančius asmenis ir gyventojus, kurie nuosavybės, nuomos ar kitu teisiniu pagrindu valdo patalpas (statinius), kurios (kurie) įregistruotos (-i) kaip atskiri nekilnojamojo turo vienetai valstybės saugomose teritorijose, arba deklaravę gyvenamąją vietą valstybės saugomose teritorijos.

BĮ „Parkavimas Kaune“ internetiniame puslapyje taip pat pažymima, kad Laisvės al. yra pėsčiųjų zona, kurioje yra rekonstruota gatvės danga. Važiuoti (užvažiuoti, stovėti) transporto priemonėms pėstiesiems skirtose zonose, t. y. 3-4 metrai nuo pastatų sienų, medžių alėjos zonoje ant pėsčiųjų granitinių dangų (šviesaus atspalvio granitinės plokštės) griežtai draudžiama. Važiuoti galima tik ant tamsaus atspalvio granito dangos.

Laisvės alėjos grindinys / Skaitytojo nuotr.

Periodiškai išlenda brokas

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad naujasis granito grindinys Laisvės al. pradėtas kloti 2016-ųjų liepą. Laisvės alėjos rekonstrukcija vyko dviem etapais – pirmasis nuo Soboro iki A. Mickevičiaus gatvės, kitas etapas – nuo A. Mickevičiaus iki Vilniaus gatvės.

Visgi kauniečiai periodiškai praneša apie skilinėjančias Laisvės al. granito plyteles. Tuo metu savivaldybė seniau yra sakiusi, kad tikėjosi broko, mat granitas yra gamtinis akmuo, medžiaga nėra vienalytė.

Pagrindinės Kauno pėsčiųjų gatvės rekonstrukciją kartu su „Autokausta“ vykdė „Kauno tiltai“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA