Naujasis Laisvės alėjos grindinys jau išbandytas smalsuolių | Kas vyksta Kaune

Naujasis Laisvės alėjos grindinys jau išbandytas smalsuolių

Kas vyksta Kaune nuotr.

Laisvės alėjos grindinio tiesimo darbai pamažu įsibėgėja, tačiau kauniečiams jau dabar smalsu išbandyti naująjį grindinį.

Liepos pabaigoje Laisvės alėją pagaliau pasiekė pirmoji granito siunta, jūriniais konteineriais į Klaipėdą plukdinta net iš Kinijos. Ir nors pirmosiomis dienomis jos klojimo tempai miestiečių nežavėjo, šiuo metu darbai jau gerokai pasistūmėję į priekį.

Naujuoju grindiniu įmonės „Autokausta“ darbininkai jau padengė jau kelias dešimtis Laisvės alėjos metrų, darbus lygiagrečiai vykdydami ir Nepriklausomybės aikštėje, kurioje saugomas ir likęs jau į Kauną atgabentas grindinys.

Nors planuojama, kad atkarpa bus baigta tvarkyti ir žmonės galės ja vaikščioti spalio mėnesį, užfiksavome, kaip smalsūs kauniečiai jau spėjo išbandyti naująjį grindinį bei jo tvirtumą ir, nepaisydami simbolinių užtvarų, vaikščiojo naujuoju grindiniu.

Tiesa, žmonės taip elgėsi ne tik norėdami įeiti ar išeidami iš parduotuvių, bet ir tiesiog eidami Laisvės alėja – nors galėtų eiti greta tvarkomos atkarpos, jie pasukdavo ir jau sutvarkytą atkarpą įveikdavo būtent naujuoju grindiniu.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog Laisvės alėjos rekonstrukciją planuojama baigti 2020 metais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA