Kauno apylinkės teisme – keturios bylos, kuriose A. Ulvidas kaltinamas seksualinio pobūdžio nusikaltimais | Kas vyksta Kaune

Kauno apylinkės teisme – keturios bylos, kuriose A. Ulvidas kaltinamas seksualinio pobūdžio nusikaltimais

ELTA / Gytis Pankūnas 2024/04/02 12:21
Algimantas Ulvidas / R. Tenio nuotr.

Kauno apylinkės teismas antradienį gavo dar vieną baudžiamąją bylą, kurioje anksčiau už nepilnamečių tvirkinimą teismas Algimantas Ulvidas kaltinamas seksualinio pobūdžio nusikalstamomis veikomis.

„Šiandien Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose gauta dar viena baudžiamoji byla, kurioje A. Ulvidas kaltinamas dėl jaunesnio negu 16 metų asmens tvirkinimo“, – antradienį pranešė Kauno apylinkės teismo atstovė spaudai Tautvilė Merkevičiūtė.

Anot jos, šioje byloje, remiantis kaltinamuoju aktu, apklaustinų asmenų sąraše nukentėjusiaisiais įvardinami 3 asmenys.

„Tai bus ketvirta šiuo metu nagrinėjama byla, kurioje asmuo (A. Ulvidas – ELTA) kaltinamas seksualinio pobūdžio nusikalstamomis veikomis“, – patvirtino T. Merkevičiūtė.

Anksčiau antradienį T. Merkevičiūtė buvo patvirtinusi, kad teismą yra pasiekusi kita baudžiamoji byla, kurioje A. Ulvidui pateikti kaltinimai dėl jaunesnio negu 16 m. asmens tvirkinimo. Joje taip pat nukentėjusiaisiais pripažinti 3 asmenys. Ši byla teisme iš esmės dar nėra pradėta nagrinėti.

Šiuo metu Kauno apylinkės teisme vienoje iš baudžiamųjų bylų, kurioje A. Ulvidas kaltinamas jaunesnio negu 16 metų asmens tvirkinimu, nukentėjusiais pripažinti 25 asmenys.

Kitoje panašaus pobūdžio byloje praėjusių metų balandžio mėnesį teismas A. Ulvidą išteisino, paskelbęs, kad nukentėjusios, paklaustos dėl savo amžiaus, melavo, todėl vyras negalėjo žinoti, kad jos yra jaunesnės nei 16 metų. Ši teismo nutartis yra apskųsta aukštesnės instancijos teismui.

2023 m. kovą Kauno apylinkės teismui teisėsauga perdavė dar vieną baudžiamąją bylą, kurioje A. Ulvidas kaltinamas nepilnamečių tvirkinimu. Byloje nukentėjusiaisiais pripažinti 11 asmenų.

A. Ulvidas buvo pabėgęs iš Lietuvos, tačiau pernai, birželį, sulaikytas Danijoje. Vyras dėl nepilnamečių tvirkinimo buvo teistas anksčiau.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA