Nepaisant protestų, Kauno merą palankiai vertina 80 proc. apklaustų gyventojų | Kas vyksta Kaune

Nepaisant protestų, Kauno merą palankiai vertina 80 proc. apklaustų gyventojų

BNS 2024/03/25 10:35
Asociatyvi / Protestas prieš V. Matijošaitį / R. Tenio nuotr.

Daugiau nei pusė šalies gyventojų mano, kad situacija jų savivaldybėse gerėja, rodo pirmadienį skelbiama Baltijos tyrimų/LRT apklausa.

Jos duomenimis, teigiamai situaciją vertina 52 proc. apklaustųjų, o 28 proc. pasakė, kad situacija jų mieste ar rajone prastėja. Penktadalis gyventojų neturėjo nuomonės šiuo klausimu arba į jį neatsakė.

Atsakydami į klausimą apie tai, kaip vertina savo savivaldybės merą, 60 proc. respondentų nurodė, kad savo miesto ar rajono merą ir jo ar jos nuveiktus darbus vertina gerai. Tuo metu trys iš dešimties gyventojų pasisakė, jog savo savivaldybės vadovą vertina neigiamai.

Vilniaus merą Valdą Benkunską palankiai vertina 53 proc. apklaustųjų, o neigiamai – 28 procentai.

Tuo metu Kauno merą Visvaldą Matijošaitį palankiai vertina 80 proc. gyventojų, neigiamai – 18 procentų. 2023 metais teigiamas V. Matijošaičio vertinimas siekė 66 procentus.

Bendra Lietuvos ir Didžiosios Britanijos rinkos ir visuomenės nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ apklausa atlikta šių metų vasario 22–kovo 5 dienomis. Jos metu apklaustas 1021 pilnametis Lietuvos gyventojas. Tyrimas vyko 115 atrankos taškų. Jo paklaida siekia 3,1 procento.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA