Protestas prieš V. Matijošaičio šeimos verslą Rusijoje: reikalauja stabdyti tuoj pat | Kas vyksta Kaune

Protestas prieš V. Matijošaičio šeimos verslą Rusijoje: reikalauja stabdyti tuoj pat

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šį pirmadienio vakarą prie Kauno savivaldybės rinkosi protestuotojai, pasipiktinę Kauno mero Visvaldo Matijošaičio šeimos verslo interesais Rusijoje. Viešojoje erdvėje iškilusius naujus faktus, jog „Vičiūnų grupė“ toliau tęsia veiklą Rusijos Federacijoje papiktino jau kartą susirinkusius kauniečius ir šie vėl rinkosi į taikų protestą Laisvės alėjoje.

Proteste savo poziciją išreiškė ir savo mintimis dalijosi miestiečiai, Kauno ukrainiečių atstovai. Šiuo protestu kauniečiai nori išreikšti savo nepasitenkinimą, jog tęsiantis Rusijos pradėtam karui Ukrainoje Kauno miesto vadovui ir jo šeimai priklausanti įmonė „Vičiūnų grupė“ toliau tęsia veiklą, o tai perka kulkas okupantams, kurie žudo taikius žmones, todėl taikūs kauniečiai ragina nedelsiant imtis veiksmų ryšių su Rusijos Federacija nutraukimui, skelbta protesto organizatorių pranešime spaudai.

Plakatais, Ukrainos vėliavomis nešini žmonės skandavo Ukrainą palaikančius šūkius ir reikalavo merą išreikšti aiškią poziciją dėl „Vičiūnų grupės“ verslo nutraukimo bei įvardyti datą, kada tai įvyks.

„Pagrindinis reikalavimas yra, kad nustokime trypčioti vietoje, ir kad „Vičiūnai“ greičiau nutrauktų savo verslo veiklą Rusijos Federacijoje“, – žurnalistams sakė renginio organizatorius Antanas Jankūnas.

Taip pat šiuo protestu kauniečiai nori išreikšti pilietinę poziciją, jog jų rinkti atstovai savo veiksmais bei bandymais išsisukinėti prarado miestiečių pasitikėjimą.

„Karo Ukrainoje, kurį pradėjo teroristinė ir okupantų valstybė Rusija, akivaizdoje mes kaip visuomenė negalime tylėti ir susitaikyti su tuo, jog Kauno miesto merui Visvaldo Matijošaičio ir jo šeimai priklausantis verslas turintis gamyklas Rusijos Federacijoje, toliau tęsia savo veiklą, o iš naujausios viešos informacijos paaiškėjo, kad taip pat turi gamybinių išteklių veiklai tęsti dar keliems mėnesiams į priekį, nors visuomenei buvo viešai paskelbta, jog veikla jau stabdoma.

Meras Matijošaitis negali pasislėpti po savo mėgstamu kartoti teiginiu, kad jis yra ne politikas, nes jis dalyvavo rinkimuose ir žmonės jį išrinko, suteikė jam pasitikėjimo kreditą. Kauniečiai jaučiasi nuvilti ir apgauti, todėl mūsų netenkina tai, jog yra meluojama ir viešai nepateikiami atsakymai į pagrindinį klausimą – kada konkrečiai „Vičiūnų grupės“ įmonėje Kaliningrade išeis paskutinis darbuotojas, kuris užvers gamyklos vartus?“ – teigia protesto organizatoriai.

Protesto organizatoriai Kauno miesto merui Visvaldui Matijošaičiui, Kauno miesto tarybos nariui ir UAB „Vičiūnų grupė“ generaliniam direktoriui Šarūnui Matijošaičiui, Kauno miesto tarybos nariui ir UAB „Groward Group“ direktoriui Dainiui Matijošaičiui išsiuntė kauniečių kreipimasi dėl susidariusios situacijos ir pakvietė dalyvauti proteste, tačiau šie proteste nepasirodė.

Numatyti terminų, kada „Vičiūnų grupė“ sustabdys savo verslą Rusijoje yra neįmanoma, teigia Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, vienas iš šios maisto gamybos grupės savininkų.

„Tiems, kas supranta lietuviškai, viską jau esu pasakęs: sprendimai priimti – jie nesikeičia ir yra vykdomi pilnu pajėgumu. Jeigu kažkas žmonių kalbos nesupranta, jokie papildomi aiškinimai čia nepadės“, – teigė V. Matijošaitis.

„Pats versle jau senokai nedalyvauju, bet žinau, kad iki šios dienos atlikta didelė dalis darbų. Sąlygos keičiasi beveik kasdien, dėl to numatyti konkrečių datų ar terminų neįmanoma – tai būtų tiesiog fantazijos ir elementarus melas. Daroma viskas, kad būtų baigta kuo greičiau“, – sakė Kauno meras.

Dalis „Vičiūnų grupės“ produkcijos gaminama Kaliningrado srityje ir yra parduodama Rusijoje, kitose Rytų rinkose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA